Svi zaposleni u Twitter-u mogu da rade od kuće

Twitter je kazao svim svojim zaposlenima da rade od kuće kako bi pomogli u zaustavljanju širenja koronavirusa, javlja BBC.

U blogu kompanija navodi kako je njeno osoblje u Hong Kongu, Japanu i Južnoj Koreji proteklih mjesec do dva obavezno da radi na daljinu, ali sada snažno potiče svih svojih 5.000 radnika širom svijeta da ne dolaze na posao.

Ova odluka stiže nakon što je kompanija zabranila i sva nevažna poslovna putovanja te prisustva velikim događajima svojim radnicima.

Twittter je već objavio da se povlači s ovomjesečne konferencije za medije uoči filmskog festivala South by Southwest u Teksasu.

“Naš cilj je da smanjimo vjerovatnoću širenja koronavirusa i za nas i za svijet oko nas”, kazala je upravnica ljudskih resursa na Twitteru, Dženifer Kristi.

U blogu je takođe istaknuto da Twitter već neko vrijeme razvija načine rada od kuće.

“Iako je ovo velika promjena za nas, već smo krenuli prema radnoj snazi koja je sve udaljenija. Mi smo globalni servis i posvećeni smo tome da omogućimo bilo kome na bilo kojem mjestu da radi na Twitteru”, kažu iz kompanije.

Check Also

Đukanović u Upravnom odboru Saveza energetičara

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović, izabran je nedavno za člana Upravnog odbora Saveza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *