Šta treba da uradite ako ste kupili avio kartu a let je obustavljen

Dodajte komentar

Letovi iz Crne Gore prema sjeveru Italije, odnosno ka Milanu i Bolonji, od subote 29. februara, privremeno se obustavljaju, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa. Šta treba da urade putnici koji su već kupili karte za putovanje tokom marta u ova dva grada.

Iz Aerodroma Crne Gore za CdM kažu da, kada uslijed objektivnih okolnosti, kao što je prevencija od širenja koronavirusa, dođe do otkazivanja letova, putnik treba da se obrati aviokompaniji kod koje je kupio kartu. Avioprevoznik sa kojim putnik leti je nadležan za ovo pitanje.

“Aviokompanije bi trebalo da, u skladu sa važećom regulativom i uslovima prevoza koji su sastavni dio putničke karte – ili refundiraju ili preusmjere let putnika ka krajnjoj destinaciji”, saopšteno je CdM-u iz Aerodroma Crne Gore.

Napominju da aviokompanije imaju različite politike kada je u pitanju izvršenje obaveza prema putnicima.

“Upućujemo putnike da sve potrebne informacije potraže kod avioprevoznika od kojih su kupili kartu, u vidu direktnog pisanog zahtijeva putem instrukcija izloženih na internet strani aviokompanije”, poručuju it ACG.

Iz kompanije WizzAir koja leti od Podgorice do Milana, CdM-u je u subotu saopšteno da će putnici koji su rezervisali svoje letove do 2. aprila do kada su letovi obustavljeni, biti automatski obaviješteni i u najbržem roku će im biti omogućena alternativna ruta.

“Putnici koji su svoje avio-karte rezervisali direktno na sajtu wizzair.com ili preko aplikacije avio-kompanije će dobiti obavještenje putem e-maila, u kom će biti ponuđena besplatna rezervacija, vraćanje cjelokupnog novčanog iznosa ili kredit kod ove avio-kompanije za buduće letove u iznosu od 120 odsto od vrijednosti kupljene karte”, navode u WizzAir-u.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *