NLB Banka i Lovćen osiguranje uručili inkubator Odjeljenju za novorođenčad u Podgorici  

Dodajte komentar

NLB Banka AD Podgorica i Lovćen osiguranje danas su uručili stacionarni inkubator za bebe, vrijednosti 16.000 EUR za potrebe Odjeljenja za noovorođenčad Klinike za ginekologiju i akušerstvo Klničkog centra Crne Gore (KCCG), koji će doprinijeti povećanju kapaciteta ovog odjeljenja za zbrinjavanje prijevremeno rođenih beba.

Inkubator je rezultat donacija dvaju kompanija, ali i velikog broja novčanih priloga od strane zaposlenih i klijenata NLB Banke i Lovćen osiguranja.

Podsjećanja radi, akcija za nabavku inkubatora je sprovedena u okviru NLB Royal Cup turnira koji je održan krajem septembra prošle godine, a NLB Banka i Lovćen osiguranje, su tom prilikom, organizovali humanitarni teniski meč „Zajedno za velike pobjede“ u kojem su učešće uzeli izvršni direktori ovih kompanija, a sve u svrhu prikupljanja sredstava za nabavku inkubatora za Odjeljenje za novorođenčad, Kliničko- bolničkog centra Crne Gore.

Na projektu su vrijedno radili zaposleni iz obje kompanije, a klijenti su se u velikom broju odazvali svojim novčanim prilozima.

Direktor KCCG dr Jevto Eraković prilikom prijema stacionarnog inkubatora je rekao: „Naši donatori, koji su do sada u više navrata iskazali svoju društvenu odgovornost i pomagali mnoge akcije KCCG, rado su se odazvali i ovaj put na naš poziv da obezbijede vrijednu donaciju u vidu inkubatora koji će koristiti naši najmlađi pacijenti i koji će im omogućiti njihovo uspješno odrastanje i prevazilaženje prvih zdravstvenih problema. Moram da istaknem da ove dvije uspješne kompanije koje nam dolaze iz Slovenije jesu jedna potvrda uspješne saradnje KCCG, konkretno sa Kliničkim centrom Ljubljana i ovom prilikom, takođe želim da istaknem da se veliki broj naših doktora nalazi u Ljubljani na edukaciji i ovakav način podrške od strane slovenačkih kompanija u Crnoj Gori jeste još jedan primjer lijepe i dobre relacije između dvije države i prepoznavanje uspješnih kompanija značaja doniranja za razvoj KCCG“.

Matjaž Božić, izvršni direktor Lovćen osiguranja kazao je: „Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji i koji su podržali humanitarni meč, fizičkim licima i kompanijama, koji su donirali novac i pokazali da udruženi možemo mnogo. Iako empatija uvijek postoji, ova akcija je podstakla ljude da se uključe i brinu o najmlađima. Nadam se da ćemo donacijom inkubatora olakšati prve dane našim najmlađim sugrađanima. Lovćen osiguranje kao društveno odgovorna kompanija, nastaviće da realizuje što više ovakvih projekata u budućnosti. Vjerujem da ćemo svojim primjerom podstaći i druge pojedince i kompanije da se odnose sa pažnjom i posvećenošću prema lokalnoj zajednici“.

Ovakvim akcijama šaljemo dobru poruku javnosti, da sa malo truda i rada i uz mali doprinos svakog pojedinca i kompanije, zajedno možemo postići velike stvari i pružiti pomoć i podršku onima kojima je najpotrebnija“, zaključio je Marko Popovič, izvršni direktor NLB Banke i jedan od aktera humanitarnog teniskog meča tokom kojeg je prikupljena većina potrebnih sredstva za nabavku inkubatora.

“NLB Banka kroz politiku društveno odgovornog poslovanja nastavlja da pruža podršku zdravstvu, kroz donacije različitim medicinskim ustanovama. Ovoga puta pomoć je usmjerenana ka najmlađima, kojima će inkubator pružiti podršku i pomoći da zakorače u srećno djetinjstvo”, naveli su iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *