Najviše službenika će zaposliti Poreska uprava

Direkcija za zaštitu tajnih podataka jedina je državna institucija koja neće zapošljavati ove godine, pokazuje vladin Kadrovski plan za ovu godinu.

Prema istim podacima, Uprava za ugljovodonike zaposliće jednog službenika na određeno vrijeme, Zavod za socijalnu i dječju zaštitu jednog na neodređeno vrijeme, dok će Uprava za vode zaposliti dva činovnika za stalno.

Podsjetimo, ove godine planira se zapošljavanje 845 državnog službenika, odnosno namještenika, od čega 638 na neodređeno vrijeme i 207 na određeno vrijeme.

Najviše službenika od svih uprava, na opšte iznenađenje, traži Poreska uprava 69, od čega 47 na neodređeno vrijeme, dok je na visokom drugom mjestu Uprava za nekretnine koja bi zaposlila 59 činovnika, od čega 54 na neodređeno vrijeme

Uprava za inspekcijske poslove traži 39 novih inspektora, Uprava policije planira zapošljenje 36 službenika, dok Uprava za izvršenje krivičnih sankcija želi da uposli 34 zatvorska policajca.

MINISTARSTVO FINANSIJA TRAŽI 68 SLUŽBENIKA

Od velikih ministarstava, Ministarstvo finansija planira da zaposli 68 službenika, Ministarstvo odbrane 39, a Ministarstvo održivog razvoja i turizma 86, od čega 32 na neodređeno vrijeme.

Kabinet premijera planira da zaposli 13 službenika, a generalni sekretarijat Vlade njih 28. Zanimljivo je da Uprava za šume traži 20 novih lugara i sve bi zaposlila za stalno.

Za 2020. godinu nije planirano stavljanje državnih službenika, odnosno namještenika na raspolaganje Upravi za kadrove za potrebe internog tržišta rada, a planirano je ukidanje 119 radnih mjesta.

 

Check Also

Nova cjenovna kategorija u Voli marketima

Voli cijena obezbjeđuje najnižu cijenu na tržištu određenih proizvoda u svim kategorijama u ponudi. Svake …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *