Amerikanci napuštaju Njujork i druge skupe gradove i sele se u jeftinije

Dodajte komentar

Mnogi Amerikanci napuštaju skupe gradove na obali, među kojima su San Francisko, Los Anđeles i Njujork, i sele se u jeftinije, piše CNBC.

U izvještaju Redfina, kompanije koja se bavi nekretninama, o migracijama za četvrti kvartal 2019., analizirano je više od milion korisnika u 87 gradskih oblasti širom SAD između oktobra i decembra prošle godine.

Podaci pokazuju da klijenti Redfina iz skupih gradova, poput San Franciska ili San Dijega, traže kuće u jeftinijim oblastima u kojima i dalje postoje pogodnosti gradova, na primjer Ostin ili Finiks.

To nije nimalo iznenađujuće, pošto je Kalifornija jedna od najskupljih država SAD, a njeni građani uvjek iznova negoduju zbog astronomskog porasta cijena smještaja.

Jedno od mjesta koja su nedavno postala popularna je Portland u Oregonu.

– Portland ima najpovoljniju srednju cijenu kuća među gradovima na zapadnoj obali, što ga čini atraktivnom destinacijom za one koji odlaze iz preskupih gradova – kaže se u Redfinovom izvještaju, piše Tanjug.

Taj grad takođe nudi prilike i za karijeru.

– Sposobnost da se radi na daljinu je od ogromne važnosti kada se radi o preseljenju, naročito u okviru iste vremenske zone – kaže Redfinov agent iz Portlanda Megan Voren.

Evo koji su gradovi, prema izvještaju, najtraženiji za preseljenje iz navedenih razloga: Nešvil u Tenesiju, Boston u Masačusetsu, Tampa na Floridi, Portland u Oregonu, Dalas i Ostin u Teksasu, Atlanta u Džordžiji, Las Vegas u Nevadi, Sakramento u Kaliforniji i Finiks u Arizoni.

U izvještaju su uzimani u obzir podaci o srednjoj cijeni kuća u odnosu na prosečne prihode u gradovima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *