Mobilni telefoni postaju prošlost?

Ejmi Veb, profesorka na Njujorškom Stern univerzitetu predviđa da bi mobilni telefoni mogli uskoro da nestanu, napoinjući da se ne bi desilo prvi put a dođe do radikalne promjene kada je moderna tehnologija u pitanju.

“Sjetimo se da smo prije dvadesetak godina imali ekspanziju digitalnih kamera i pojavu prenosnih računara. Ko bi tada rekao da ćemo samo 10 godina poslije toga imati oba ta aparata u jednom – mobilnom telefonu. Danas kod mobilnih telefona više nema velikih inovacija, a i prodaja opada“, kaže Veb, prenose online mediji.

Ona predviđa da će se pojaviti novi uređaji koji će preuzeti funkciju mobilnih telefona.

“Danas raste prodaja bežičnih blutut slušalica preko kojih se lako upravlja mobilnim. Sve je više naprava kojima može da se upravlja glasovnim komandama. Mislim da uskoro više nećemo imati jedan aparat sa jednim ekranom, kao što je mobilni telefon, već seriju aparata koji se povezuju sa mobilnim“, kaže Veb.

Prema njenim procenama, moguće je da će se u narednih 10 godina tehnološki uređaji povezati sa “pametnim“ naočarima ili narukvicom i kaže da će ljeto 2020. biti “početak doba pametnih naočara“.

Check Also

MOR: Zaposlene koji rade od kuće treba bolje zaštititi

Zaposleni koji rade od kuće, a čiji se broj dramatično povećao usljed širenja pandemije COVID-19, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *