Uđeš i izađeš: Otvoren prvi “Amazonov” supermarket bez kase

Dodajte komentar

Kompanija “Amazon” otvorila je svoj prvi supermarket bez kase, u kom nema čekanja u redu ni kupovine u kešu ili provlačenjem kartica na kasi.

Supermarket „Go Grocery“ otvoren je u Sijetlu, gradu u kom je Amazon i osnovan. Kupci se registruju prilikom ulaska u prodavnicu skeniranjem aplikacije na mobilnom telefonu. Kamere i senzori prate šta je uzeto sa polica, a naplata se vrši sa Amazonovog naloga po izlasku iz prodavnice.

„Volim pogodnost bukvalnog grabljenja i odlaska“, rekao je Art Kuniiuki, menadžer za plate koji je u novotvorenom marketu kupio čokoladu, tjestenine i još neke namirnice, prenosi AP.Prilikom porodične kupovine samo jedan telefon se skenira i preko njega vrši kupovina i sve što uzimaju iz prodavnice naplaćuje se sa kartice korisnika koji je skenirao telefon prilikom ulaska.

U Los Anđelesu planiraju da otvore prodavnicu namirnica, ali drugog tipa, u kom neće koristiti tehnologiju bez kase, ali detalje još ne žele da iznose. Kompanija ne želi da saopštava ni da li planira da otvori još Go Grocery prodavnica.

Napominju i da tu tehnologiju neće donijeti u prodavnice namirnica „Whoole foods“ koje su kupili prije tri godine.

Amazon nije jedini koji želi da otvara prodavnice bez čekanja u redu i bez novčanika. Ranije ovog mjeseca je „7/Eleven“ najavio testiranje takve prodavnice u Irvingu u Teksasu, prenosi Sputnik.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *