Najveća hrvatsku banku napustilo pola uprave

Najveća hrvatsku banku s četvrtinom tržišnog udjela, Zagrebačku banku, napustilo je pola uprave. Banka, međutim, ćuti kao što otvara prostor za glasine, strah i dezinformacije, ocijenjeno je u kolumni novinara portala Poslovni.hr.

Kako se navodi, najprije je otišao Miljenko Živaljić s čelne pozicije Zagrebačke banke, a u utorak je Uprava ostala bez još dva člana.

Glavni čovjek zadužen za maloprodaju odlazi iz banke već 1. marta, dok menadžer pod čijom je ingerencijom bilo korporativno, investiciono i privatno bankarstvo odlazi 1. aprila.

Zagrebačka banka je članica Grupe UniCredit u Hrvatskoj.

U tekstu se podsjeća na pisanje Nacionala od prethodnog dana koji kaže da je centralna banka Hrvatske otkrila “velike propuste u poslovanju, brojne sumnjive transfere ruskog novca i ogromne uplate bez ikakvih provjera”.

Navodi se da i da je kompanija prošle godine zabilježila lošiji rezultat zbog većih rezervacija. Poslovni.hr piše i da su navodno sunjive i neke uplate kompanijama penzionisanog generala Vojske Hrvatske Ivana Čermaka koji je optužen za ratne zločine nad krajiškim Srbima.

Check Also

Da li će kuća postati novo radno mjesto?

Kako je koronavirus počeo obilaziti svijet, tako se ogromna radna snaga prvi put našla duže …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *