Dio imovine Jugopetrola prešao u ruke kotorske opštine

Dodajte komentar

Potpisivanjem ugovora o kupoprodaji između opštine i AD Jugopetrol, danas je okončan je izuzetno značajan projekat, kazao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

Opština Kotor će, po osnovu ugovora o kupoprodaji, steći pravo svojine na dvije izuzezno kvalitetne lokacije, u Industrijskoj zoni i Škaljarima, koje su vlasništvo privrednog društva AD Jugopetrol.

One će, kazao je Aprcović, u nekim daljim razvojnim planovima poslužiti za realizaciju budućih pravnih poslova koje sadašnje opštinsko rukovodstvo namjerava zaključiti sa CEDIS-om Podgorica, za dobijanje lokacije na kojoj se trenutno nalaze objekti Elektrodistribucije na Tabačini.

“Ovaj prostor korespondira sa sa sjevernim gradskim vratima i na njemu se namjerava, u skladu sa rješenjima iz Prostrornog urbanistričkog plana Kotora, izgraditi polivalentni kulturni sadržaji i u saradnji i preporukama UNESCO-a i vertikalni transport do tvrđave San Đovani”, objasnio je Aprcović.

Dio prostora koji se nalazi u Škaljarima a nad kojim će opština, ovim ugovorom, biti titular prava svojine, biće pretvoren u potrebne prostorije za smještaj opštinskih javnih preduzeća i svih onih službi koja imaju prostorna ograničenja za kvalitetnije funkcionisanje.

“Smatramo da ćemo, upravo sa takvim konceptom budućeg razvoja prostora u Škaljarima, odgovoriti potrebama svih službi a prvenstveno potrebama svih naših sugrađana i turista”, objasnio je Aprcović.

Antonios Semelide, izvršni direktor AD Jugopetrol Podgorica je podsjetio da pomenutu imovinu Jugopetrol ne koristi već nekoliko godina i da su stoga odlučili da je prodaju.

“Nakon perioda produktivnih predgovora sa gradonačelnikom i njegovim timom uspjelo se doći do zaključenja ovog ugovora na obostrano zadovoljstvo”, kazao je Semelides.

Opština već ima planove za najbolju upotrebu ove dvije nekretnine, a sve u smislu dobobiti opštine i građana koji u njoj žive.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *