Smjena u holivudskom divu, odlazi šef koji je povećao vrijednost Disneya pet puta

Dodajte komentar

Odbor direktora Walta Disneya, jedne od najvećih svjetskih kompanija u industriji zabave, imenovao je juče Boba Chapeka za novog izvršnog direktora kompanije. Imenovanje Chapeka uslijedilo je nakon iznenadnog odlaska s čela kompanije Roberta Igera, koji je funkciji izvršnog direktora Disneya bio od 2005..

– Robert A. Iger preuzima ulogu izvršnog predsjednika Odbora direktora i usmjeravati će razvojnu politiku kompanije. Na novoj poziciji iskoristiti će svo svoje iskustvo kako bi osigurao glatku i uspješnu tranziciju do kraja svog ugovora 31. decembra 2021.. – saooptio je Odbor direktora Walta Disneya.

Dugogodišnji šef najvećeg holivudskog studija Iger upozorio je da Chapek postaje tek sedmi izvršni direktor Disneya u stogodišnjoj istoiji kompanije. Podsjetio je i kako iza novog izvršnog direktora Disneya stoji 27 godina iskustva u kompaniji na važnim operativnim funkcijama, prenosi portal Novac.hr.

– Bob Iger izgradio je Disney u najcjenjeniju i najuspješniju medijsku i zabavnu kompaniju, imao sam sreću da učestvujem u radu njegovog tima. Sve što smo dosad postigli služi kao čvrst temelj za dalje kreativno pripovijedanje, hrabre inovacije i promišljeno prenošenje rizika – poručio je Bob Chapek.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *