Kvadrat stana prošle godine koštao 1.113 eura

Dodajte komentar
Ilustracija

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila je 1.113 eura i manja je 0,8 odsto u odnosu na 2018. godinu, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su naveli da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prošloj godini iznosila 1.070 eura.

“Prosječna cijena stana u primorskom regionu je iznosila 1.400 eura, u središnjem 663, dok je u sjevernom bila 760 eura”, saopšteno je iz Monstata.

Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su statističari.

Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u prošloj godini iznosila je 1.190, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 666 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *