Do kojih destinacija sa crnogorskih aerodroma lete low cost avio-kompanije

Sa dva međunarodna aerodroma u Crnoj Gori stanovnici imaju mogućnost direktno da putuju na 28 destinacija sa low cost kompanijama. Ka crnogorskim aerodromima u 2019. godini saobraćalo je 11 niskotarifnih avio-prevoznika u redovnom cjelogodišnjem i sezonskom saobraćaju. Uglavnom se radi o destinacijama u Evropi, koje su isplative avio-kompanijama. Podgorički aerodrom niskobudžetnim kompanijama povezuje Glavni grad sa 18 evropskih gradova dok sa tivatskog aerodroma na ovaj način možemo putovati na 10 destinacija.

Sa Aerodroma Podgorica saobraćaju sljedeći low cost-eri:

Ryanair – Brisel, London, Berlin, Bolonja, Barselona, Stokholm, sezonski Vroclav

U ovoj godini, pored navedenih, otvaraju nove linije od/do Dublina, Krakova i Poznana dok ce linija prema Stokholmu biti obustavljena iz razloga koje je kompanija već objelodanila javnosti.

Wizz Air – Memingem, Budimpešta, Milano, Katovice (sezonski), a od jula 2020. počinje linija Beč – Podgorica.

Laudamotion – Linija Štutgart koja je cjelogodišnja.

Smartwings – Prag, Brno, Ostrava, Pariz, Lion, Nant – saobraća se tokom ljetnje sezone.

Sa Aerodroma Tivat saobraćaju sljedeći low cost-eri:

Easy Jet – Mančester, London, Ženeva – svi u toku ljetnje sezone.

Pobeda – Moskva, cjelogodišnji saobraćaj.

Smartwings – Lile – ljetnja sezona.

Transavia France – Pariz – ljetnja sezona.

Eurowings – Dizeldorf – ljetnja sezona.

Norwegian International – Helsinki – ljetnja sezona.

Norwegian Air Shutle – Oslo – dio ljetnje sezone i Flydubai – Dubai – dio ljetnje sezone.

Iz Aerodroma Crne Gore kazali su za naš portal da je prije dva dana, 23.02.2020. obavljen prvi let avikopanije Ryanair na liniji Krakov-Podgorica, sa velikom popunjenošću putnika. (Avion je sletio sa 173 putnika, u odlasku ih je bilo 123). Sa ovom destinacijom ćemo biti povezani nedeljom i srijedom sve do 31. marta a nakon toga, kada počne ljetnja sezona, utorkom i subotom.

“Mreža letova low-cost kompanija se konsantno širi što omogućava većem broju ljudi iz inostranstva da posjete Crnu Goru po povoljnim cijenama prevoza, kao i našim građanima da po pristupačnim uslovima posjećuju evropske destinacije. Osim direktnog priliva u državni budžet i razvoja Crne Gore kao turističke destinacije, ovo nam je posebno važno jer cijenimo da su putovanja put do ličnog i profesionalnog prosperiteta”, kazali su iz Aerodroma CG.

Kako dodaju, jedan od najvećih uspjeha menadžmenta Aerodroma Crne Gore, ostvaren uz podršku Vlade Crne Gore i Nacionalne turističke organizacije – jeste saradnja sa niskobudžetnim aviokompanijama.

“Proaktivnim prisupom i stalnim naporom da se privuku low coster-i ka Crnoj Gori, uspjeli smo da ostvarimo saradnju sa čak 11 niskobudžetnih aviokompanija. Napominjemo takođe da smo na ovaj način povezali Crnu Goru sa 29 destinacija, a ponosni smo na činjenicu da prema našim aerodromima saobraćaju tri najveća evropska low cost-era: Ryanair, Wizzair i Easyjet i to ka deset destinacija tokom cijele godine i 7 destinacija u toku ljetnje sezone. Samo u poslednje tri godine, sa low cost i ostalim avio prevoznicima, naša zemlja je povezana sa 35 novih destinacija, od ukupno 70. Kada sagledamo broj niskobudžetnih i ostalih aviokompanija koje opslužuju crnogorski aerodromi, dolazimo do podatka da sarađujemo sa 51 kompanijom”, zaključuju iz Aerodroma CG.

 

Check Also

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: prva nagrada za „Budućnost“

Svečanim proglašenjem pobjednika večeras je završen prvi CBCG FinTech Hackathon na temu „Budućnost digitalnih bankarskih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *