Ajay Banga odlazi sa mjesta CEO Mastercarda

Mastercardov glavni direktor proizvoda Michael Miebach postaće predsjednik Uprave početkom sljedeće godine, preuzimajući funkciju od Ajay Banga, koji prelazi na ulogu izvršnog predsjednika.

Kao dio tranzicije, Miebach će 1. marta preuzeti mjesto predsjednika od Bange, nadgledajući prodaju, marketing, proizvode, usluge i tehnologiju organizacije.

Zatim će 1. januara postati predsjednik uprave i član odbora, sa Banginim prelaskom na mjesto izvršnog predsjednika, zamjenjujući Richarda Haythornthwaitea koji ide u penziju.

Banga napušta mjesto izvršnog direktora nakon jednoe decenije na poslu, a prethodno je bio HOO. Prije Mastercarda radio je za Citi.

Miebach je desetogodišnji veteran u Mastercardu koji je takođe dugo boravio u Citi i Barclaycardu.

– Tokom Michaelovih 10 godina u kompaniji Mastercard, bio je ključni arhitekt naše multi strategije – uključujući vođenje nabave Vocalink-a i transakciju s Nets-om koja je u toku – za uspostavljanje šireg toka plaćanja”.

Vijesti o tranziciji s liderstva stižu danima nakon što je div platnog prometa upozorio da bi na njegove prihode u 2020. godini mogao uticati izbijanje koronavirusa.

“Ako je uticaj ograničen samo na prvo tromjesečje, očekujemo da će naša godišnja stopa rasta neto prihoda u 2020. godini biti na najnižem kraju u niskom rasponu”, kaže se u saopštenju.

(Indikator)

Check Also

Koronavirus iskomplikovao poslovanje KAP-a: Borimo se da i sa ovim izađemo na kraj

Situacija sa novim koronavirusom je veoma iskomplikovala poslovanje Uniprom Kombinata aluminijuma (KAP), a ta kompanija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *