WizzAir i Ryanair redovno lete ka Milanu i Bolonji

Dodajte komentar

Kompanija WizzAir koji iz Podgorice leti do Milana i Ryanair koji saobraća do Bolonje, za sada neće mijenjati red letjenja zbog situacije sa koronavirusom u Italiji, jer ne postoji zabrana letjenja ka toj zemlji.

Iz WizzAir-a, za CdM kažu da pomno prate dešavanja u vezi sa koronavirusom i proaktivno preduzimaju mjere predostrožnosti u skladu sa smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije.

“U našim vazduhoplovima timovi za održavanje poštuju sve procedure održavanja koje su propisali proizvođači aviona  i nadležne zdravstvene službe. Takođe, naše osoblje na svim letovima ima jasne smjernice za postupanje u slučaju sumnje da su se kod nekog putnika pojavili simptomi bolesti”, navode u kompaniji u izjavi za CdM.

Napominju da do sada nije bilo nikakvih promjena na linijama WizzAir kompanije, jer ne postoji zabrana letjenja ka Italiji.

“Ukoliko do toga dođe, putnici će biti blagovremeno obaviješteni. Napominjemo da WizzAir nije u mogućnosti da ponudi kompezaciju putnicima koji su kupili karte, a žele samoinicijativno da otkažu svoje letove”, poručuju iz WizzAir-a.

Iz kompanije Ryanair za CdM tvrde da se trenutno svi letovi odvijaju normalno. Poručuju da će pratiti sva izdata uputstva za javno zdravlje kada je riječ o koronavirusu.

Podsjećamo da je juče saopšteno da nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines za sada neće obustavljati letove prema Rimu.

“Za sada nema izmjena u redu letjenja. Pratimo situaciju i implementiramo sve preporuke relevatnih zdravstvenih institucija”, saopšteno je CdM-u iz MA.

Prema posljednjim informacijama italijanske civilne zaštite, 231 osoba je zaražena Kovidom-19, a sedam osoba je preminulo. Broj oboljelih od kornavirusa na severu Italije rašće i u naredne dvije nedelje, kažu stručnjaci. Pokrajne Lomabrdija i Veneto zajedno sa ostalih pet regija na sjeveru Italije odsječene su od ostatka zemlje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *