Vektra Montenegro tužila švajcarsku NLB Interfinans banku

Dodajte komentar

Kompanija Dragana Brkovića Vektra Montenegro tužila je švajcarsku NLB Interfinans banku tražeći da sud poništi poravnanje sklopljeno sa kompanijom Horizon logistic u stečaju (HL), koju je Brković kupio 1999. godine. Riječ je o sudskom poravnanju sklopljenom prije šest godina na iznos od 10,7 miliona eura

Tužbom je obuhvaćena i kompanija HL, koja je, prema podacima iz CRPS-a u stečaju od 2012. godine. Advokat banke Petar Minić ocijenio je ovu tužbu “zrelom za odbacivanje”, dok je zastupnik HL-a u stečaju Marko Mišnić kazao da ne stoje navodi da je ovo poravnanje nedozvoljeno, navodeći da u trenutku zaključenja plan reorganizacije nije bio potvrđen. On je kazao da Vektra Montenegro nema pravnog interesa da pokreće ovaj spor.

Prema riječima stečajnog upravnika Milana Todorovića, plan reorganizacije jeste bio ponuđen, ali nije usvojen. Posljednji,šesnaesti, poziv za kupovinu imovine ovog preduzeća objavljenje u oktobru prošle godine, kada se vozni park nudio za 232,8 hiljada eura, ali ova prodaja nije realizovana. Kako je Todorović najavio, novi poziv bi trebalo da bude raspisan ovih dana.

Kompanija Vektra je prije dvadeset godina od republičkih fondova za razvoj i PIO kao i od Zavoda za zapošljavanje kupila akcije Rumijatransa, a 2003. godine promijenila ime u Horizon logistis.

Pred Privrednim sudom je u toku i postupak ocjene postojanja razloga za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra Montenegro koji je inicirala NLB Interfinans banka zbgo 60 miliona eura duga. Iako je na posljednjem ročištu zastupnik Vektre Ranko Grbavac naveo da su uputili zahtjev za mirno rješenje spora, Minić koji zastupa banku kazao da nije imao saznanja o tome. Iduće ročište zakazano je za 3. mart.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *