Mađarski premijer najavio kredit za sklapanje braka i otpis duga nakon trećeg djeteta

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je niz povlastica za porodice kako bi podstakao demografski rast, istovremeno oštro kritikujući proimigrantsku politiku EU-a i mađarske opozicije, piše Reuters.

Nove mjere uključuju veći zajam za porodice s najmanje dvoje djece kako bi im se pomoglo da kupe vlastiti stan, zatim subvencije za kupovinu automobila i oslobađanje od poreza za žene koje podižu najmanje četvoro djece.

Žene mlađe od 40 godina koje sklope prvi brak mogu dobiti zajam 36.000 eura, trećina zajma biće oproštena kada se rodi drugo dijete, a čitav otpisan nakon rođenja trećeg!

Za mađarsku opoziciju je rekao da su „šaka proimigrantskih političara koje na respiratoru održavaju George Soros i birokrate Evropske unije“, prenosi portal Manager.ba.

„Sve manje i manje djece rađa se u Evropi. Zapad misli da je imigracija odgovor na tu prijetnju. Svako dijete koje nedostaje trebalo bi nadomjestiti drugim koje stiže (s istoka) i tada će brojevi biti u redu“, rekao je Orban poručivši: „Nama ne trebaju brojevi. Trebaju nam mađarska djeca“.

 

Check Also

Vlada predviđa djelimični oporavak ekonomije i rast od 4,9 odsto 2021. godine

Vlada Crne Gore je na predlog Ministarstva finansija utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *