EBRD spremna da podrži rekonstrukciju aerodroma Crne Gore

Dodajte komentar

Evropska banka za obnovu i razvoj spremna je da podrži rekonstrukciju crnogorskih aerodroma i mnoge druge projekte u oblasti turizma, poljoprivrede i privatnog sektora, kazao je premijer Duško Marković na investicionom samitu u Londonu, koji je organizovala Evropska banka za obnovu i razvoj.

-Spremni su da podrže projekat rekonstrukcije naših aerodroma, bilo daje to po modelu koncesije ili nekom drugom modelu i naravno mnoge druge projekte u oblasti turizma, poljoprivrede i privatnog sektora, naveo je Marković nakon konferencije za zapadni Balkan.

Rekao je daje EBRD već dugo prisutna u Crnoj Gori i da podržava državne i investicije u privatnom sektoru. Marković je ocijenio daje izdvajanje EBRD-a u projekte u Crnoj Gori, u odnosu na obim crnogorske ekonomije, daleko najveće od svih u regiji.

Poručio je da je Crna Gora prijateljsko okruženje za strane investitore, najljepša i najprestižnija investiciona destinacija danas u Evropi.

-Nijesu to samo naše riječi, nego gotovo svih investitora i agencija i bio sam zadovoljan što je baš na panou dok je trajala konferencija bio detalj i pejzaž iz Bokokotorskogzaliva, dodao je Marković, koji je ocijenio daje za dalji razvoj država Zapadnog Balkana i regiona u cjelini najvažnije unapeđenje infrastrukture.

-Od 2013, otkad se ovako sastajemo, po meni je najveća vrijednost za zemlje Zapadnog Balkana i naše vlade što smo izgradili sposobnost i istovremeno podigli nivo samopouzdanja da možemo sopstvenim resursima i potencijalom valorizovati izdašne resurse za bolji život građana i razvoj zemalja, rekao je Marković i podsjetio da Crna Gora završava prioritetnu dionicu auto-puta Bar Boljare, pored koje su važni i Jadransko-jonski pravac i pruga prema Srbiji.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *