Čakrabarti

EBRD najveći pojedinačni investitor u zemljama Zapadnog Balkana

Sa trinaest milijardi evra, Evropska banka za obnovu i razvoj najveći je pojedinačni investitor u zemljama Zapadnog Balkana, izjavio je za RTS direktor Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti.

On je istakao da će ta banka nastaviti da ulaže najmanje milijardu eura godišnje u region, ali za to su potrebni mir i reforme. Čakrabarti ističe da su u regionu Zapadnog Balkana posljednjih 25 godina učinjene vidljive promjene i u političkom i ekonomskom smislu.

“Došle su mlađe generacije, pa i među političarima i one su otvorenije i posvećenije miru i razvoju. I to je dobra promjena. Treba vidjeti kako bi te promjene uticale na brže približavanje Evropskoj uniji. Vidimo proces oko Sjeverne Makedonije i Albanije. Treba eliminisati tenzije i ubrzati dijalog između Beograda i Prištine. Sve to zajedno doprinijeće pozitivnom razvoju događaja i dati šansu regionu na duge staze”, naglasio je Suma Čakrabarti.

Izvor: N1

Check Also

Crnogorski Telekom prvi u Crnoj Gori predstavlja eSIM tehnologiju

Crnogorski Telekom nastavlja sa predstavljanjem svjetskih digitalnih trendova u Crnoj Gori, čijim razvojem i uvođenjem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *