Hrvatski gradić Sveta Nedjelja: Gradskim službenicima plate prema ocjeni građana

Dodajte komentar

U sklopu digitalizacije grada, hrvatski gradić Sveta Nedjelja uvodi nove standarde transparentnosti, te će njegovi stanovnici moći da ocjenjuju zaposlene u gradskoj upravi.

Preciznije, kako je objasnio zamjenik gradonačelnika Davor Nađi, zaposleni gradske uprave imaće fiksni i varijabilni dio, smanjiće im se plata za 10 posto, te će im se, zavisno od ocjena, kvartalno isplaćivati nagrada.

Najlošije ocijenjeni službenici neće dobiti nagradu, a bolji će dobiti veća primanja. Najbolji među svima imaće osjetno povećanje pri ukupnom zbroju primanja.

Ocjenjivanje će se sprovoditi i međusobno unutar uprave što će se uračunati u ukupnu ocjenu zaposlenih. Ovaj predlog smanjenja fiksnih plata zaposlenih mora još potvrditi Gradsko vijeće, a ako se donese pozitivna odluka, ocjenjivanje će krenuti od marta naredne godine, rekao je Nađi.

„Ovo je naš sledeći korak u dobrom upravljanju gradom“, poručio je on.

Uz to, Nađi je prezentovao i Registar javne nabave dostupan na sajtu Grada koji omogućava potpuni uvid u ugovore, narudžbe i fakture, čak i one do 20.000 kuna koje nisu predmet javne nabavke, a time ni predmet obavezne objave.

Izvor: Novac.hr

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *