Žalbe odbijenih odlažu drugi krug za aerodrome

Dodajte komentar

Zbog žalbi kompanija čije ponude za dugoročni zakup aerodroma Podgorica i Tivat nijesu prošle pretkvalifikacioni tender odloženo je objavljivanje poziva za ponuđače koji su ušli u drugi krug da dostave konačne ponude, saznaju “Vijesti” iz izvora bliskih Ministarstvu saobraćaja.

Ovo novo odlaganje rokova u ovom postupku već je poremetilo plan Vlade da zakupac aerodroma bude poznat prije ljeta, a sada je već upitno i da li će se ugovor sa njim biti potpisan do kraja godine, odnosno da li će ovogodišnji državni budžet dobiti planiranih 70 miliona eura.

Ministar saobraćaja Osman Nurković je 20. januara javno saopštio da će ovaj poziv biti upućen u prvoj sedmici februara. Iz njegovog resora nije odgovoreno na pitanja “Vijesti zbog čega tender nije raspisan u ovom najavljenom roku i kada će biti objavljen, kao i da li ovo odlaganje može uticati da konačni ugovor o zakupu sa izabranim koncesionarom ne bude sklopljen do kraja ove godine i da li postoji mogućnost da Vlada odustaje od davanja aerodroma u dugoročni zakup.

Vladina komisija je 15. januara ove godine nakon pretkvalifilcacionog tendera izabrala četiri kompanije Incheon International Airport iz Južne Koreje, GMR iz Indije, konzorcijum francuskog AdP-a i turskog TAV-a i Corporacion America Airports iz Luksemburga.

Odbijene su ponude kompanije Limak Holding iz Turske i dva konzorcijuma tursko-danskog Cengiz & Copenhagen Airports i DAA Bouygues Marguerite TII kojeg čine kompanije iz Irske, Francuske i Luksemburga.

(Opširnije u Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *