Vlasnica online prodavnice najbogatija Ruskinja

Dodajte komentar

Najbogatija žena u Rusiji je Tatjana Bakalčuk (Tatyana Bakalchuk), vlasnica i osnivač internet prodavnice “Wildberries”, objavio je danas američki časopis “Forbs”.

Njeno bogatstvo je, prema “Forbsu”, dostiglo 1,4 milijarde dolara.

Bakalčuk je sa čelne pozicije “svrgnula” dugogodišnju liderku na toj rang listi, Elenu Baturin, šeficu kompanije “Inteko Menadžment” i udovicu bivšeg gradonačelnika Moskve Jurija Lužkova, a čije je bogatstvo procijenjeno na 1,2 milijarde dolara, prenosi agencija Tass.

Američki časopis napominje da je nova procjena bogatstva Tatjane Bakalčuk rezultat rasta prometa od 88 odsto, na 223,5 milijardi rubalja (3,63 milijarde dolara), koji je zabilježila njena internet prodavnica “Wildberries” 2019. godine.

Prema “Forbsu”, Bakalčukova je prvi put ušla na listu najbogatijih ljudi u Rusiji 2018. godine, kada je njeno bogatstvo procijenjeno na 600 miliona dolara. Godinu dana kasnije, imovina joj se skoro udvostručila, što joj je omogućilo da zauzme drugo mjesto iza Baturine.

Onlajn prodavnica “Wildberries” postoji 15 godina i posluje u zemljama Evroazijske ekonomske unije. Prisutna je na tržištima Rusije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Jermenije i Poljske, navodi Tass.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *