Dojče telekom: Prihodi dostigli 80 milijardi eura

Dodajte komentar

Finansijski rezultati Dojče telekoma (Deutsche Telekom) premašila su očekivanja analitičara nakon što je kompanija saopštila da je tokom 2019. godine ostvarila neto prihode od 80,5 milijardi eura, što je povećanje od 6,4% u odnosu na prethodnu godinu.

Godišnji neto profit je istovremeno povećan za skoro 80%, na 3,9 milijardi eura.

Telekomunikacioni gigant je naveo i da će se u predstojećem periodu fokusirati na izgradnju brže optičke mreže za korisnike u Njemačkoj, dodavši da je poslovanje na matičnom kontinentu nastavio da ubrzava.

Podružnica u Sjedinjenim Američkim Državama je na kraju godine zabilježila 86 miliona korisnika Dojče telekomovih proizvoda i usluga, što znači da je 2019. godina peta zaredom gde je firma zadobila više od pet miliona novih mušterija.

Firmina zarada prije kamata, poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) je dostigla 24,7 milijardi eura, a Dojče telekom ocjenjuje da će u tekućoj godini ovaj važan finansijski indikator dodatno uvećati za 800 miliona eura.

Pored toga, Dojče telekom je svojim akcionarima saopštio i da tokom 2020. godine očekuju rast u svim poslovnim segmentima, prenosi Nova Ekonomija.

“Ovo je istorijski dan za Dojče telekom. Ovim rekordnim rezultatima smo potvrdili svoju jasnu prvu poziciju u našoj industriji u Evropi”, ocijenio je Tim Hetges, izvršni direktor njemačke telekomunikacione kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *