Bugarska ukinula privatne lutrije, istražuje zloupotrebe u sektoru

Dodajte komentar

Novi bugarski Zakon o igrama na sreću, objavljen u Službenom glasniku te države, zabranio je privatnim kompanijama da organizuju lutrije i loto izvlačenja, prenose lokalni mediji.

Amandmane na zakon koji zabranjuju organizovanje ovih igara, kao i promet loto listića ili kupona koje ne štampa državno preduzeće, podnio je desničarski Nacionalni front za spasenje Bugarske.

Privatni operatori sa državnom licencom koji nude usluge klađenje na sportske događaje, slot mašine, tombole, bingo ili kino su izuzeti od zabrane.

Jedan od razloga za predlog izmjena zakona jeste i taj što privatne lutrije duguju oko 118 miliona eura za period od proteklih šest godina.

Bugarska je u međuvremenu izdala nalog za hapšenje vlasnika više kompanija za organizovanje igara na sreću Vasila Bojkova, pod optužbama za iznude, trgovinu uticajem i pranje novca.

Bojkov je uhapšen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Sofija je od nadležnih organa zatražila njegovu ekstradiciju, prenosi Rojters (Reuters).

Jedan od najbogatijih Bugara, vlasnik fudbalskog kluba Levski i osnivač fondacije koja se stara o jednoj od najvećih kolekcija tračkih antikviteta na svijetu je Bugarsku napustio u januaru.

Bugarska Državna finansijska inspekcija je u proteklo vrijeme otkrila više nepravilnosti u obračunu naknada od igara na sreću i poreskim rješenjima na ovu djelatnost.

Prema tamošnjim propisima, kompanije su dužne da plate 15% prihoda od online pokera, kao i 20% na prihode od uživo kockanja.

(Nova Ekonomija)

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *