Bregzit u Holandiju doveo 140 kompanija

Neizvjesni efekti Bregzita primorali su brojne strane kompanije da otvore kancelarije u Holandiji, saopštila je holandska Agencija za strane investicije, dodajući da je od referenduma o Bregzitu 2016. čak 140 kompanija otvorilo kancelarije u toj zemlji, a 78 ih je prošle godine potpuno prebacilo poslovne operacije u tu državu.

U izvještaju Agencije navodi se da zbog odsustva odgovora na mnogobrojna pitanja o budućnosti poslovnih odnosa Velike Britanije s Evropskom unijom raste neizvjesnost u poslovnim krugovima iako je Britanija već izašla iz EU, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Prema zvaničnim najavama, Evropska unija i Velika Britanija trebalo bi da do kraja godine postignu saglasnost o međusobnim odnosima nakon Brexita.

Agencija je saopštila da su traju pregovori s predstavnicima 425 kompanija koji razmatraju mogućnost da zbog Bregzita prošire ili potpuno premjeste poslovanje u Holandiju.

Firme iz Britanije, ali i iz SAD i Azije razmatraju restrukturiranje svojih evropskih operacija zbog još nejasnih efekata Brexita.

Check Also

Vrijednost “Tesle” pala za 50 milijardi dolara

Investitori su oborili tržišnu vrijednost “Tesle” za 50 milijardi dolara, nakon što je glavni izvršni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *