Rastu cijene kvadrata u novogradnji

Dodajte komentar

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1135 eura, u Podgorici 1086 eura, na primorju 1451, u centralanom regionu 694, a na sjeveru 764 eura.

MONSTAT je saopštio da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u četrtom kvartalu prošle godine porasla za 3,4 odstou odnosu na isti kvartal 2018. godine, dok je za 1,2 odsto veća u odnosu na treći kvartal 2019. godine.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u IV kvartalu 2019. godine iznosila je 1086 eura, u primorskom regionu je iznosila 1 451 eura, u središnjem regionu 694 eura, a u sjevernom regionu764 eura”, najnoviji su podaci MONSTAT-a.

Statističari pojašnjavaju da razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

Nauime, ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća.

“Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u IV kvartalu 2019. godine iznosila je 1212 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 652 eur”, zaključuju u MONSTAT-u.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *