Kraft pivarstvo: Ozbiljan posao koji može donijeti i ozbiljnu zaradu

Kraft pivarstvo postalo je ozbiljan posao koji može donijeti i sasvim ozbiljnu zaradu. Mini pivare našle su svoj put i do ugostiteljskih objekata, pivnica, pabova i restorana.

Na ovaj način oni privlače nove goste i zadržavaju stare, a tako napravljena piva postaju pravi brend lokala. Najbolji izbor su točena piva koja svojom svježinom zadržavaju najbolje karakteristike, piše Beer Style.

Mini pivare ne iziskuju velika ulaganja od 80.000, 90.000 ili 100.000 r+eura. Za njih nije potreban veliki prostor, čitave hale, male su i praktične, jednostavne za rukovanje, kao što nije potreban ni čitav tim ljudi da se stara o njima, već ih može opsluživati samo jedan čovjek.

Sam proces proizvodnje nije previše komplikovan, brzo se uči, samo se treba pridržavati proizvodnog procesa i recepture i treba strogo voditi računa o higijeni, jer pivo je osjetljiv proizvod. Za dobro kraft pivo presudni su kvalitetni sastojci. Da bi se do njih došlo više nije potrebna velika papirologija i „petljanje“ sa uvoznim dozvolama, jer se sve može nabaviti kod nas: odlični svjetski sladovi, hmeljevi i kvasci.

Investicija koja lako može da povrati uložen novac

Riječ je o investiciji koja lako može da povrati uložen novac. Računicu nije teško izvesti: proizvodna cijena piva iznosi oko jednog eura po litru, a litar se može ugostiteljima prodati po cijeni od oko 2 do 2,5 eura. Ugostitelji mogu svojim gostima prodavati litar piva po cijeni od oko 4 eura, što bi značilo da bi gost za točeno malo pivo od 0.3l trebalo da izdvoji nekih 1,3 eura.

Ukoliko neko želi da sam proizvodi i prodaje pivo u svojoj pivnici ili restoranu, računica je još povoljnija.

Visokokvalitetne engleske mini pivare idealne su za ovakvu vrstu poslovanja iz više razloga, od tehničkih performansi do mogućnosti proizvodnje manjih količina piva, sa maksimalnim kapacitetom od 2.000 litara i minimalnim od 25 litara.

Ono što posebno treba naglasiti i ponoviti je da ulaganje ne zahtijeva mnogo novca. Ovakva jedna pivara može se u regionu kupiti za oko 15.000 eura. Uz prethodno izloženu računicu i dobro razrađen biznis plan, mogućnost povrata uloženog novca i zarade je relativno brza i vrlo izvjesna.

Izvor: Bif.rs

Check Also

Dodatnih 200 promo kodova za korisnike aplikacije MojNovčanik

Zbog velikog interesovanja Hipotekarna banka i Mastercard, za najbrže korisnike aplikacije MojNovčanik, poklanjaju dodatnih 200 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *