Vlasnik Amazona Jeff Bezos

Bezos donira deset milijardi dolara za borbu protiv klimatskih promjena

edan od najbogatijih ljudi na svijetu, osnivač Amazona Džef Bezos, saopštio je da će donirati deset milijardi dolara za borbu protiv klimatskih promjena.

Bezos je na svom instagramu najavio da će ovog ljeta početi da daje novac naučnicima, aktivistima i neprofitnim organizacijama koje se bore kako bi zaštitili Zemlju.

“Želim da, zajedno sa drugima, radim na jačanju poznatih i istraživanju novih načina borbe protiv pogubnog uticaja klimatskih promjena”, naveo je Bezos, prenosi AP.

Kompanija Amazon je prošle godine odlučila da do 2030. godine celokupnu energiju koju troši obezbijedi iz solarnih panela ili iz drugih obnovljivih izvora.

Bezos je rekao da će u borbu protiv klimatskih promjena uložiti svoj, a ne novac kompanije.

Iako je već godinama među najbogatijim ljudima svijeta, Bezos je tek nedavno počeo da donira novac, što Bil Gejts i Voren Bafet davno rade. Prije dvije godine Bezos je donirao dvije milijarde dolara za otvaranje predškolskih ustanova u siromašnim kvatrovima velikih američkih gradova i za pomoć porodicama koje su ostale bez kuća.

Bezos je kompaniju Amazon osnovao prije 25 godina, a vrijednost akcija koje sada posjeduje premašuje 100 milijardi dolara.

Izvor: N1

Check Also

Ovo su najbogatije države na svijetu

Grafika i analiza koju donosi HowMuch napravljena je na osnovu podataka Međunarodnog monetarnog fonda. BDP …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *