ToTok ponovo obrisan sa Play Store-a

Dodajte komentar

Iako je ToTok aplikacije obnovljena i reinstalarana na Google Play Store-u u januaru, ponovo je obrisana od strane Google-a. Razlog za brisanje nalaze u tome da ona navodno služi Ujedinjenim Arapskim Emiratima za špijuniranje.

Privatnost je Google-u najvažnija
ToTok aplikacija je prvi put povučena iz zvanične prodavnice u decembru, malo prije nego što je New York Times objavio izveštaj o njoj. Ipak, aplikacija je tiho vraćena u januaru i ponovo postala dostupna za preuzimanje. Sada je opet nedostupna.

Na pitanje portala The Verge da li je aplikacija ponovo obrisana i blokirana, iz Google-a su odgovorili potvrdno, ali bez daljeg objašnjenja. Kada je prošli put skinuta, razlog je bio neusaglašenost sa politikom privatnosti.

Aplikacija za razmjenu poruka
ToTok je zamišljena kao aplikacija za razmjenu poruka, a predstavljena je kao “brza, besplatna i sigurna“. Do sada je preuzelo više miliona korisnika iz UAE i iz drugih zemalja na Bliskom Istoku. Prije prvog brisanja sa Play Store-a, aplikacije je bila na vrhu liste najtraženijih aplikacija u SAD-u. Istraga je otkrila da je aplikacija omogućila Vladi UAE da špijunira korisnike. Očekivano, kreatori ove aplikacije negirali su tako nešto i rekli da su optužbe potpune besmislice.

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *