ToTok ponovo obrisan sa Play Store-a

Iako je ToTok aplikacije obnovljena i reinstalarana na Google Play Store-u u januaru, ponovo je obrisana od strane Google-a. Razlog za brisanje nalaze u tome da ona navodno služi Ujedinjenim Arapskim Emiratima za špijuniranje.

Privatnost je Google-u najvažnija
ToTok aplikacija je prvi put povučena iz zvanične prodavnice u decembru, malo prije nego što je New York Times objavio izveštaj o njoj. Ipak, aplikacija je tiho vraćena u januaru i ponovo postala dostupna za preuzimanje. Sada je opet nedostupna.

Na pitanje portala The Verge da li je aplikacija ponovo obrisana i blokirana, iz Google-a su odgovorili potvrdno, ali bez daljeg objašnjenja. Kada je prošli put skinuta, razlog je bio neusaglašenost sa politikom privatnosti.

Aplikacija za razmjenu poruka
ToTok je zamišljena kao aplikacija za razmjenu poruka, a predstavljena je kao “brza, besplatna i sigurna“. Do sada je preuzelo više miliona korisnika iz UAE i iz drugih zemalja na Bliskom Istoku. Prije prvog brisanja sa Play Store-a, aplikacije je bila na vrhu liste najtraženijih aplikacija u SAD-u. Istraga je otkrila da je aplikacija omogućila Vladi UAE da špijunira korisnike. Očekivano, kreatori ove aplikacije negirali su tako nešto i rekli da su optužbe potpune besmislice.

 

Check Also

Još dva dana za glasanje za najbolje projekte na konkursu „Za svako dobro“

Još dva dana su ostala za onlajn glasanje za najbolje projekte na konkursu Crnogorskog Telekoma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *