Italijanska DEPObank uvela EU u novu eru instant plaćanja

Dodajte komentar

Italijanska DEPObank prva je banka u Evropskoj uniji koja je pružaocima platnih usluga omogućila trenutne transfere na indirektan način.

DEPObank je objavila aktivaciju prvog Payment Service Provider (PSP) za slanje i primanje instant transfera sa svim evropskim ugovornim stranama indirektno u skladu s odredbama zakonodavstva. Ovo je važna inicijativa jer stvara uslove za brzi rast tržišta i platnog ekosistema, kazao je Gino Gai, direktor platnog prometa DEPObank.

Prvi CPP (City Poste Payment) koji će uslugu pokrenuti ubrzo nakon uobičajenog testnog razdoblja je City Poste Payment.

Ova kompanija je predstavila novi brend Zibaldo s kojim će na bazi otvorene nove mogućnosti ponuditi buket inovativnih usluga. Putem aplikacije već se mogu izvršiti plaćanja i otvoriti račun, a uskoro će biti dostupne i poštanske, finansijske i osiguravajuće usluge.

U DEPObank kažu da uslugu trećim stranama omogućavaju po vrlo maloj cijeni, blizu onoj koja se trenutno koristi za jednu od porodica aplikacija za plaćanja.

Iz banke dodaju da do kraja godine, zahvaljujući novoj usluzi, planiraju da povećaju udio nebankarskih dobavljača.

– Za nas je tržište sada zrelo za skok naprijed. Instant plaćanja u narednim godinama omogućit će niz inovativnih usluga koje će radikalno promijeniti načine plaćanja koji se danas najviše koriste, optimistični su u DEPObank, izvještava Indikator.ba.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *