Radnicima “Radoja Dakića” ponovo stopirana isplata 3,3 miliona

Dodajte komentar
Sa jednog od protesta radnika

Privrednom sudu stiglo je pet novih prigovora na korigovanu odluku stečajne uprave fabrike “Radoje Dakić” o raspodjeli 3,3 miliona eura prihodovanih od prodaje dijela njene imovine krajem 2018. godine, saopštio je Vijestima stečajni upravnik Mladen Marković.

To znači da je ova raspodjela novca bivšim radnicima – povjeriocima ponovo stopirana, a ne zna se do kada, pišu Vijesti.

Bez obzira kakva odluka stečajnog sudije, Blaža Jovanića, bude za četiri prigovora koje je podnio advokat Branislav Ćupić i ja jedan advokatske kancelarije “Prelević”, oni će imati pravo i na novu žalbu Apelacionom sudu.

Radi se o novcu koji je stečajna uprava prihodovala krajem 2018. godine od prodaje 39,72 hiljade kvadrata zemljišta Upravi za imovinu.

“Smatramo da su stvoreni uslovi za ravnomjernu raspodjelu novca, srazmjerno visini potraživanja povjerilaca. Naša 152 klijenta imaju prioritet u raspodjeli i za to imamo dovoljno argumenata “, objasnio je Ćupić suštinu prigovora o načinu raspodjele na korigovanu odluku stečajne uprave.

Advokat Aco Vojinović iz kancelarije “Prelević”, čijih 339 klijenata je trebalo da dobiju novac, objasnio je da nemaju prigovor na obračun i način raspodjele novca, već na rezervisanu i obračunatu nagradu upravniku Markoviću od 20,61 hiljadu eura, a koja je vezana za isplatu 570,72 hiljade eura potraživanja.

Prema drugoj odluci, Markoviću za isplatu oko 1,5 miliona potraživanja pripada još skoro 20 hiljada eura nadoknade i na nju nema žalbe.

Predstavnik bivših radnika, Milan Vukčević, ocijenio je da neopravdano dugo traju prigovori advokata, navodeći da je Jovanić obećao da će o njima odlučiti do 2. marta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *