Privredna komora: Podrška inicijativi premijera

U skladu sa inicijativom i pozivom na dijalog političke, akademske i građanske javnosti, a u cilju pronalaženja što šireg konsenzusa kojim bi se stvorili preduslovi za unapređenje vladavine prava i nastavak uspješno započetih reformi iz evropske agende, kao asocijacija koja objedinjava cjelokupnu privredu Crne Gore, Upravni odbor Privredne komore Crne gore obratio se premijeru Dušku Markoviću saopštenjem.

U saopštenju navode da sadržaj inicijative premijeru, predstavlja osnov privrednog prosperiteta i razvoja cjelokupne crnogorske ekonomije.

“Mir i stabilnost su neodvojivo vezani za osnove države i njenih institucija, a samo i nagovještaji suprotnih tendencija mogu ugroziti funkcionisanje pojedinih privrednih djelatnosti, posebno turizma kao naše strateške grane. Crnogorska ekonomija kontinuirani značajan rast domaćeg bruto proizvoda u velikoj mjeri zasniva na direktnim stranim investicijama, a percepcija Crne Gore kao sigurne i politički stabilne države je osnov ovih ulaganja. Evropske integracije predstavljaju cilj kome su podređene politike i strategije svih naših ekonomskih reformi, a širok društveni konsenzus je osnov opredijeljenog puta prema Evropi”, navodi se u saopštenju Privredne komore.

Kako su dodali, Crna Gora je ekonomski upućena prvenstveno na Region i na tom planu saradnja ekonomskih subjekata se razvija kroz zajednički interes poslovnih partnera. Političke tenzije, kako su kazali, ne mogu da budu u funkciji ekonomskog prosperiteta.

“Inicijativa predsjednika Vlade usmjerena u ovom pravcu je od izuzetne važnosti za pojedinačna preduzeća, privredu u cjelini i društvo uopšte, te je podržavamo uvjereni da će svi politički i drugi činioci iznaći kapaciteta da daju doprinos da ona zaživi u potpunosti”, zaključuje se u saopštenju Upravnog odbora Privredne komore.

Check Also

Ma: IPO Alibabe biće najveći u istoriji

Inicijalna javna ponuda Alibabe biće najveća u istoriji, tvrdi osnivač te kompanije Jack Ma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *