Najveća svjetska pizza kompanija otvara poslovnicu u Hrvatskoj

Dodajte komentar

Domino’s Pizza, koja slovi kao najveća svjetska pizza kompanija, ovog proljeća otvara prvu poslovnicu u Hrvatskoj. Za dolazak lidera u dostavi pizza s više od 16.300 poslovnica u više od 85 zemalja zaslužna je kompanija All about pizza, tj. Mihael Sviben i njegov poslovni partner Nils David Gornall.

“U ovu priču krenuli smo prije nešto više od godinu dana, a sarađujemo s investitorom koji već ima poslovnice Domino’s Pizze u Japanu, Njemačkoj, Novom Zelandu i Australiji. Upoznao sam ga na katamaranu i kroz razgovor shvatio da je jedna od vodećih osoba u kompaniji Domino’s Pizza. Premda sam završio mašinstvo, oduvijek sam se želio upustiti u drugačiju poduzetničku priču, a naše tržište ima veliki potencijal. Iako već imamo jake igrače i kvalitetu, Hrvati vole pizzu, a mi nudimo američki stil pizze koji je potpuno drugačiji od svega trenutno dostupnog na našem tržištu”, otkrio je Sviben za Poslovni dnevnik.

Otvorenje prve poslovnice u Ulici Kneza Mislava preko puta hotela Sheraton u Zagrebu očekuje se u aprili ili maju, a prva posebnost koju Sviben ističe jeste da će se pizze pripremati na licu mjesta, ispred kupaca će se mijesiti tijesto i slagati sastojci.

Kako tvrdi, ključ uspjeha Domino’s Pizze osim kvalitete je i brzina dostave koja će biti maksimalno 30 minuta. “Lokacija se preuređuje i u planu nam je do kraja godine da otvorimo još jednu te nastavimo širenje po Hrvatskoj. Na Kosovu u Prištini gdje imaju šest pizzerija sam je prvi put probao i oduševio se. Većinu sastojaka nabavljamo od stranih dobavljača jer je Domino’s vrlo rigorozan oko kvaliteta i zahtjeva sertifikata, no vjerujemo da će se na trenutnoj listi na kojoj je nekoliko domaćih dobavljača, uskoro naći još njih. U cilju nam je da aktiviramo hrvatsku privredu i proizvođače koji nude kvalitet i nema razloga zašto ne bismo imali brašno ili povrće iz, recimo Slavonije”, kaže Sviben.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *