Najveća svjetska pizza kompanija otvara poslovnicu u Hrvatskoj

Domino’s Pizza, koja slovi kao najveća svjetska pizza kompanija, ovog proljeća otvara prvu poslovnicu u Hrvatskoj. Za dolazak lidera u dostavi pizza s više od 16.300 poslovnica u više od 85 zemalja zaslužna je kompanija All about pizza, tj. Mihael Sviben i njegov poslovni partner Nils David Gornall.

“U ovu priču krenuli smo prije nešto više od godinu dana, a sarađujemo s investitorom koji već ima poslovnice Domino’s Pizze u Japanu, Njemačkoj, Novom Zelandu i Australiji. Upoznao sam ga na katamaranu i kroz razgovor shvatio da je jedna od vodećih osoba u kompaniji Domino’s Pizza. Premda sam završio mašinstvo, oduvijek sam se želio upustiti u drugačiju poduzetničku priču, a naše tržište ima veliki potencijal. Iako već imamo jake igrače i kvalitetu, Hrvati vole pizzu, a mi nudimo američki stil pizze koji je potpuno drugačiji od svega trenutno dostupnog na našem tržištu”, otkrio je Sviben za Poslovni dnevnik.

Otvorenje prve poslovnice u Ulici Kneza Mislava preko puta hotela Sheraton u Zagrebu očekuje se u aprili ili maju, a prva posebnost koju Sviben ističe jeste da će se pizze pripremati na licu mjesta, ispred kupaca će se mijesiti tijesto i slagati sastojci.

Kako tvrdi, ključ uspjeha Domino’s Pizze osim kvalitete je i brzina dostave koja će biti maksimalno 30 minuta. “Lokacija se preuređuje i u planu nam je do kraja godine da otvorimo još jednu te nastavimo širenje po Hrvatskoj. Na Kosovu u Prištini gdje imaju šest pizzerija sam je prvi put probao i oduševio se. Većinu sastojaka nabavljamo od stranih dobavljača jer je Domino’s vrlo rigorozan oko kvaliteta i zahtjeva sertifikata, no vjerujemo da će se na trenutnoj listi na kojoj je nekoliko domaćih dobavljača, uskoro naći još njih. U cilju nam je da aktiviramo hrvatsku privredu i proizvođače koji nude kvalitet i nema razloga zašto ne bismo imali brašno ili povrće iz, recimo Slavonije”, kaže Sviben.

Check Also

Turska lira u slobodnom padu

Turska se suočava sa novm valutnom krizom, pogoršavajući probleme zemlje na Bosforu koja se već …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *