Obustavljen stečaj u bolnici Meljine

Dodajte komentar

U firmi Meljine kompleks, koja se povezuje sa odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem, pravosnažno je obustavljen stečajni postupak. Radi se o kompaniji koja je vlasnik Opšte bolnice Meljine. Da je nakon gotovo dvije godine obustavljen stečajni postupak, potvrdio je za “Dan” punomoćnik firme Meljine kompleks, advokat Milovan Milošević.

– Dug je izmiren u cjelosti i prema Poreskoj upravi (PU) i prema bivšoj direktorici Meljine kompleksa Oliveri Mihailović Elez. Bila su dva postupka spojena, jedan po predlogu PU, a drugi po predlogu Elez. Nakon rješenja o spajanju vođen je jedan postupak. S obzirom na to da su dugovi izmireni, sud nije drugačije mogao da odluči, osim da obustavi stečajni postupak jer nije postojao razlog za stečaj. To je u pitanju rješenje o obustavi prethodnog stečajnog postupka, da bi bili precizni do kraja, rekao je Milošević.

Naglasio je da su prestale posledice stečaja, tako da je “društvo sad u fazi konsolidacije iz razloga što je praktično dvije godine neosnovano vođen stečajni postupak”.

– Sad se sagledava da li ima problema uzrokovanih od strane stečajne uprave. Pokrenut je postupak sazivanja Skupštine osnivača, kako bi se ponovo uspostavilo stabilno poslovanje društva, istakao je Milošević.

Privredni sud ranije je donio tri presude o pokretanju stečaja u Meljine kompleksu, ali je Apelacioni sud po žalbi vlasnika poništio sve tri. Nakon toga je Apelacioni sud oduzeo predmet predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću, koji je donosio presude o pokretanju stečaja. Predmet je potom dodijeljen sudiji Milici Vlahović, koja je u oktobru prošle godine donijela presudu kojom je obustavila stečajni postupak u Meljine kompleksu. Na tu odluku Elez Mihailović je uložila žalbu Ape lacionom sudu, koja je, međutim, sada odbijena, nakon čega je presuda Vlahović postala pravosnažna.

Elez Mihailović je podnijela predlog za pokretanje stečaja krajem jula 2018. godine, zbog neisplaćenih zarada i poreza od nešto više od 19 hiljada eura. Tada je račun Meljine kompleksa bio u blokadi 845 dana na iznos od nešto više od 357 hiljada eura. Skoro godinu kaenije i Poreska uprava je zbog poreskog duga od 44.681 euro zatražila stečaj. Duško Knežević je ranije iz inostranstva tvrdio da je upravo Jovanić namjerno forsirao nezakonito stečajni postupak, kako bi država, odnosno vlast uspjela da mu oduzme imovinu u Crnoj Gori.

Na sajtu Centralnog registra privrednih subjekata i dalje se nalazi teret stečajnog postupka, koji je, kako piše, pokrenut 23. januara 2019. godine. Nakon što je postala pravosnažna presuda sudije Vlahović, u narednom periodu teret stečaja vjerovatno će biti uklonjen sa sajta CRPS.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *