Osnivač Unitasa Ljubiša Krstajić tradicionalnim udarcem u zvono zatvorio Nasdaq berzu

Dodajte komentar

Povodom obilježavanja svjetskog mjeseca borbe protiv trgovine ljudima, Ljubiša Krstajić, osnivač i Predsjedavajući UNITAS-a, globalne nevladine organizacije, kao i suosnivač i Predsjednik borda direktora Karisma Hotels & Resorts, međunarodne hotelske grupacije, tradicionalnim udarcem u zvono zatvorio je berzu Nasdaq, drugu po veličini berzu u svijetu, odmah nakon njujorške. Ova čast ukazana je organizaciji UNITAS, koja je prepoznata kao aktivan akter na polju konstantne borbe protiv trgovine ljudima.

UNITAS je osnovan početkom 2011. godine sa idejom da se u regionu poboljšaju uslovi života. Dijapazon aktivnosti je bio širok, te poslije poplava 2014. i aktivnosti u vezi sa pružanjem pomoći ugroženima u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, 2015. godine nastupa restruktuiranje i kanalisanje globalnih napora Unitasa. Unitas Sjeverna Amerika, Unitas Švajcarska kao kontrolno tijelo za Evopu, i Unitas kancelarija u Beogradu preusmjeravaju sve svoje napore ka borbi protiv trgovine ljudima, sa fokusom na inovativne programe, prvenstveno u sferi edukacije i prevencije, ali i direktnoj pomoći žrtvama trgovine ljudima.

Vjerujući u moć ujedinjenosti, kako i samo ime kaže, Unitas je ubrzo ostvario partnerstva sa državnim institucijama, NVO sektorom i drugim međunarodnim organizacijama, kao i stručnjacima u ovoj oblasti, kako bi razvio kolaborativna rješenja u borbi protiv trgovine ljudima. Brojne poznate ličnosti kontinuirano učestvuju u aktivnostima ove organizacije, kako finansijski, tako i moralno, ali i kao ambasadori dobre volje. UNITAS u Crnoj Gori, Hrvatskoj te drugim zemljama regiona i Evrope djeluje na zajedničkim projektima, kako u saradnji sa partnerskim nevladinim organizacijama, tako i posredstvom predstavnika državnih institucija. Trenutno je aktuelna regionalna kampanja HopeOn.Today koja broji više od 50 partnerskih organizacija, a u koju se svi zainteresovani mogu priključiti, te pomoći onima, kojima su oduzeta osnovna ljudska i građanska prava, a prevashodno sloboda.

Javnosti je Krstajić poznat kao osnivač Karisma Hotels & Resorts globalne, hotelske grupacije, koja i danas uspešno posluje, kako na destinacijama na Karibima, tako i na tržištima Hrvatske i Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *