Letovi na liniji Zagreb-Podgorica startuju 3. maja

Dodajte komentar
9actl

Croatia Airlines (CA) u ovogodišnjem ljetnjem redu letjenja koji počinje 29. marta, uvodi nove međunarodne linije iz Zagreba za Sofiju i Podgoricu, javili su iz hrvatskog nacionalnog avioprevoznika.

Letovi na liniji Zagreb-Podgorica uvode se od 3. maja, polijetaće utorkom, četvrtkom i nedjeljom, a letovi će se obavljati avionima Dash 8-Q400.

Hrvatski nacionalni avioprevoznik izvijestio je i da u odnosu na lanjsku turističku sezonu, u kojoj je raspolagao s 14 aviona od čega 12 vlastitih i dva unajmljena, u ovogodišnju sezonu ulazi s jednim više.

Naime, na temelju dugoročnog najma u flotu se potkraj marta uključuje avion Airbus 319 sa 150 sjedišta, a krajem aprila i dodatni avion Dash 8-Q400 sa 76 sjedišta, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih događaja.

Osim toga, u razdoblju od aprila do oktobra planiran je i kratkoročni najam jednog aviona CRJ 1000 španskog avioprevoznika Air Nostrum.

Tako će kompanija ove godine raspolagati flotom od 15 aviona – dva Airbusa 320, pet Airbusa 319, sedam aviona Dash 8-Q400 i jednim avion CRJ1000.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *