Novi cjenovnik Parking servisa: Jeftinije mjesečne karte

Novi cjenovnik Parking servisa u Podgorici donosi jeftinije mjesečne karte, pa će povlašćena mjesečna cijena za zonu II pojeftinjena sa osam na sedam eura, dok će za zonu III karta biti smanjena sa sedam na šest eura.

Utvrđena je i zona IV u kojoj mjesečna pretplata iznosi samo pet eura, dok je cijena za zonu I ostala nepromijenjena i iznosi 10 eura na mjesečnom nivou.

“Na ovaj način, prije svega, utičemo na smanjenje zagađenja vazduha, te stvaramo uslove za otvaranje novih parking mjesta, osavremenjujemo postojeća i ono najvažnije – stvaramo uslove da se sačuvaju parking mjesta koja su uzurpirana u proteklom periodu od strane neodgovornih pojedinaca za one ljude kojima je to stvar potrebe i koji su spremni da za te usluge plate propisima definisan novčani iznos”, navode iz Parking servisa.

Najavljeno je i da će u narednih nekoliko mjeseci grad dobitipreko 200 novih parking mjesta iza zgrade Rektorata, te 70-ak mjesta kod Palade.

“Eadimo i na obezbjeđivanju dodatnih 100-ak mjesta uz saobraćajnice za koje se procijeni da je to krajnje neophodno, a dominantno u dijelu grada preko Morače i centru grada. Osim toga, od važnosti je i usvajanje i stupanje na snagu Zakona o javno-privatnom partnerstvu, budući da Grad ima značajan broj kredibilnih interesovanja da se po ovom modelu izgradi jedan dio podzemno-nadzemnih garaža, kao i spremnuu plansku i svu i drugu neophodnu dokumentaciju”, ističu iz Parking servisa.

Uz brojne investicije na osavremenjavanju postojećih parking prostora, vjerujemo da se krećemo u pravom smjeru kada je u pitanju uređivanje ove oblasti.

“Riječ je o uvođenju gps-a, smart parkinga koji pruža pomoć građanima tako što im pruža informacije o slobodnim parking mjestima, što je ujedno i „eco friendly“ projekat koji omogućava manje zagađenje životne sredine i uštede u potrošnji goriva, parkomata i brojnih već relaizovanih infrastrukturnih investicija. Neke od njih su uređenje parkinga u Mosovskoj ulici sa 103 mjesta, kao i u Ulici Velimra Terzića u Bloku V kapaciteta 94 mjesta”, ističu iz servisa.

Napomenuli su da je donošenje cjenovnika samo jedan u nizu koraka koje gradska uprava preduzima riješena da stepen saobraćajnog reda dovede na zadovojavajući nivo.

“Na prošloj sjednici gradskog parlamenta usvojena je i Odluka o javnim parkiraliština na teritoriji Glavnog grada, kojom se uređuju se način i uslovi organizovanja i obavljanja komunalne djelatnosti održavanja javnih prostora za parkiranje na teritoriji grada. Njome su propisani i uslovi za pružanje komunalne usluge, prava i obaveze vršioca komunalne djelatnosti i korisnika komunalne usluge i druga pitanja od značaja za prostore za parkiranje, kao i novčane kazne za kršenje odredbi propisanih ovom Odlukom”, zaključuju u Parking servisu.

Check Also

Triglav neće dijeliti dividendu

Na 45. Skupštini akcionara Triglav Zavarovalnice, održanoj 02. juna 2020. godine, akcionari su usvojili rezoluciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *