Vlada izdvaja više od 28 miliona za željeznički prevoz

Vlada Crne Gore donijela je odluku o izdvajanju više od 28 miliona eura u ovoj godini za željeznički prevoz i održavanje infrastrukture.

“Javni interes je da našim građanima obezbijedimo kvalitetan, komforan i siguran prevoz željeznicom. Ove godine kreće nabavka još tri moderna elektromotorna voza”, saopšteno je iz Vlade nakon sjednice Vlade.

Podsjetimo, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, nedavno je za CdM kazao da poslovanje željeznickih kompanija karakteriše rad sa obimom prevoza od oko milion putnika i milion i po neto tona robe.

“To je iskorišćenje kapaciteta znatno manje nego u najboljem periodu rada željeznice i zbog toga se posluje sa gubitkom iako ovaj sistem ima snažnu podršku države i u tekućem poslovanju i na investicionim projektima koja ukupno iznosi oko 23 miliona eura. Država investiranjem želi da poveća konkurentnost ovog sistema i poveća bezbjednost i kvalitet usluge. Da vodimo računa o ravnomjernom razvoju željeznice pokazuje i budžet za ovu godinu gdje su obezbijeđenja sredstva i za nove vozove i mehanizaciju za održavanje pruge”, kazao je Nurković.

Check Also

U Podgorici uhapšen osnivač Terraform Labsa – Do Kwon

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore je objavio na svom tviter nalogu da je podgorička policija …

Leave a Reply

Your email address will not be published.