Ovo je novi Audi S3 (video)

Audi A3 četvrte generacije imaće svjetsku premijeru na predstojećem ženevskom auto-salonu, a brtanski novinari već su imali priliku da isprobaju njegovu sportsku varijantu S3.

Britanski magazin What Car? provozao je pretprodukcijski Audi S3, čija je spoljašnjost bila prekrivena maskirnom folijom, kako bi se dizajn ovog automobila donekle sačuvao u tajnosti do premijere zakazane za početak marta.

Ipak, neki detalji nisu mogli da se sakriju, pa se već može naslutiti da novi S3 ima moderniji i agresivniji izgled od aktuelnog modela:

Što se tiče pogonske jedinice, novi Audi S3 dobija snagu od 4-cilindarskog 2.0-litarskog turbo-benzinca sa 310 KS. Motor je povezan sa 7-stepenim automatskim S-Tronic menjačem, a pogon je na sva 4 točka.

Audi za sada nije otkrio podatke o performansama, a What Car? tvrdi da automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za oko 4,7 s. Maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h.

Više detalja i zvanične fotografije novog Audija S3 biće objavljeni uoči premijere. Fabrika će otvoriti knjigu narudžbina za S3 u maju 2020, a prve isporuke planirane su za jul. Cijena će biti saopštena naknadno.

Check Also

Deseta prodaja imovine bivše fabrike Radoje Dakić

Stečajni upravnik Mladen Marković oglasio je desetu prodaju imovine bivše fabrike Radoje Dakić. Na prodaji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *