Plac na Pristanu prodat za 900.000 eura

Dodajte komentar

Opština Ulcinj prodala je juče na licitaciji, održanoj u zgradi lokalne samouprave, plac od 448 kvadrata na Pristanu, za 900.000 eura, piše Dan.

Komisiji koja je vodila licitaciju pristigla je samo jedna ponuda koja je nakon kraćeg razmatranja prihvaćena.

Kupac ove parcele na najatraktivnijem lokalitetu, udaljenom pedesetak metara od mora je, kako saznaje Dan, biznismen sa Kosova Lirim Mustafa, koga je kvadrat građevinskog zemljišta koštao nešto više od dvije hiljade eura.

On je jedini otkupio dokumentaciju i položio depozit u iznosu od 95 hiljada eura. Rok za potpisivanje kupoprodajnog ugovora i uplatu ostatka sredstava je mjesec dana.

Odluku da se na Pristanu proda pet katastarskih parcela ukupne površine 448 kvadrata po početnoj cijeni od 900 hiljada eura usvojili su krajem jula prošle godine odbornici vladajuće većine u SO.

U lokalnoj samoupravi nadali su se da će postupkom licitacije dostići cijenu i preko milion eura.

Lokalitet u zaleđu male plaže dugo je bio predmet sporenja i u samoj vladajućoj koaliciji, jer se dio vlasti protivio toj prodaji.

Protiv su bili i mnogi građani kao i dio NVO sektora.

Nedavno je podnijeta i inicijativa za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke o raspisivanju javnog poziva za prenos svojine na građevinskom zemljištu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *