Hrvatska obustavila dostave paketa iz Kine, na čekanju 250.000 pošiljki

Hrvatska pošta prestala je da dostavlja male pakete iz Kine, u kojoj se pojavio koronavirus, tako da je trenutno više od 250.000 naručenih paketa na čekanju, prenosi Poslovni dnevnik.

– Iako su avio-prevoznici prvenstveno zbog putnika obustavili letove, ni pošiljke ne mogu do Hrvatske – pojašnjavaju u Hrvatskoj pošti i navode da poštanske pošiljke iz Kine u Hrvatsku dolaze isključivo avio-prevozom.

Hrvatska pošta prvo je objavila da je od KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa dobila obavještenje da su zbog prevencije širenja koronavirusa obustavili letove za Kinu do daljeg i da će se to odraziti na dostavu paketa.

To znači da mali paketi naručeni preko AliExpresa iz Kine u ovom trenutku neće moći da budu isporučeni. Od subote do utorka više od 100.000 paketa koji bi trebalo da budu isporučeni kupcima u Hrvatskoj ostalo je u skladištima u Kini.

Do kraja ove sedmice ta brojka će se popeti na oko 250.000 paketa i neće se smanjivati sve dok se ne uspostave avio-linije ili dok kineski trgovci ne preusmjere dostavu na brodski kontejnerski promet.

– Iz Kine na mjesečnom nivou pristiže oko milion pošiljki, a ukupan broj paketa posljednjih godina kontinuirano raste, čak do 20 odsto godišnje – kažu u Hrvatskoj pošti.

Navode da je to direktna posljedica rasta e-trgovine.

Check Also

Bemaks završio 95 odsto radova na auto-putu

Svi glavni objekti na prioritetnoj dionici auto-puta Bar Boljare koje izvodi kompanija Bemaks su završeni, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *