Trostruko veći pretovar u Luci Bar na početku godine

Dodajte komentar
Luka Bar

Jedna od najvećih crnogorskih kompanija, “Luka Bar” AD, započela je godinu ostvarivši tri puta veći pretovar u odnosu na uporedni period 2019.godine.

“Ukupni pretovar za januar mjesec u svim manipulacijama 2020. godine. iznosio je 227.615 tona, što predstavlja uvećanje od 2,7 puta u odnosu na uporedni period iz 2019. godine kada je iznosio 83.404 tona. Od ukupnog pretovara u svim manipulacijama za januar mjesec 2020. godine brodske manipulacije su iznosile 133.286 tona, što je za 3,8 puta više u odnosu na prethodnu godinu kada su brodske manipulacije iznosile 35.162 tona”, saopšteno je iz kompanije.

Ističu da ovakav rezultat predstavlja odličnu polaznu osnovu za dalji razvoj barske kompanije, a na bazi ugovorenih poslova i stalnih komunikacija sa poslovnim partnerima očekuje se rastući trend poslovanja i u februaru i martu mjesecu, što bi tekuću godinu moglo učiniti rekordnom.

“Kompanija posvećeno radi na diversifikaciji pretovara tereta, kao i na intenzivnoj komunikaciji usmjerenoj ka privlačenju novih poslovnih partnera, ali i potencijalnih investicija, zasnovanih na različitim modelima ulaganja. Treba naglasiti da pojačana izvozna aktivnost naših komitenata, ostvarena dijelom i zbog kvalitetno pruženih lučkih usluga, predstavlja ekonomsko opravdanje za započeto ulaganje od 5 miliona eura u novu lučku opremu”, navedeno je u saopštenju.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *