Od 4. marta .me premium domeni dostupni za registraciju putem akreditovanih registrara

Dodajte komentar

Među .ME premium domenima u ponudi će se naći novi atraktivni nazivi: domeni sa jednim ili dva karaktera, zatim domeni koji svojim značenjem pozivaju na akciju, ili sadrže poslovne ključne riječi.

Od 4. marta u 17.00 časova po srednjeevropskom vremenu skoro 2.800 premium .ME domena biće dostupno za otvorenu registraciju preko akreditovanih .ME registrara. Ovi domeni su do sada bili raspoloživi isključivo putem aukcija ili Razvojnog programa, a od 4. marta biće dostupni po sistemu prvenstva registracije (“first come, first served“) i to preko registrara.

„Na ovaj način omogućićemo zainteresovanim preduzetnicima, startapovima ali i pojedinaca da registruju neke od najatraktivnijih .ME domena.” rekao je Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije doMEn d.o.o., koja je agent registracije domena .ME.

Lešić je dalje naveo: “Otvorena registracija premium domena putem kompanija koje pružaju usluge hostinga, izrade sajtova, SEO optimizacije i e-mail marketinga nije trend, već prepoznata potreba tržišta i ponosni smo što ćemo se naći u društvu registara koji svojim korisnicima obezbjeđuju registraciju najvrijednijih premium imena za manje od pet minuta”.

Među .ME premium domenima u ponudi će se naći: domeni sa jednim i dva karaktera (npr. X.ME Z.ME 8.ME, VR.ME, TV.ME, 4G.ME), domeni koji svojim značenjem predstavljaju poziv na akciju (npr. Carry.ME, Improve.ME, Promote.ME, Refresh.ME, Include.ME), poslovne ključne riječi (npr. Hosting.ME, Games.ME, Homes.ME, Credit.ME, Casino.ME, Cartoon.ME), kratki domeni i skraćenice (npr. POS.ME, Ins.ME, Are.ME), i ključne riječi karakteristične za zemlje koje ne pripadaju engleskom govornom području (npr. Casa.ME, Empleo.ME, Invita.ME, Exito.ME, Podsjeti.ME, Sans.ME).

Do prošle godine, najzastupljeniji metod registracije .ME premium domena bio je Razvojni program za premium .ME domene koji je podrazumijevao da zainteresovana strana podnese aplikaciju za željeni .ME premium domen, koji bi bio dodijeljen nakon odobrenja i potpisivanja ugovora.

U oktobru 2019. godine, kompanija doMEn d.o.o. odlučila je da liberalizuje proces registracije premium domena tako što je, u saradnji sa jednom od najvećih onlajn plaformi za registraciju domena na sekundarnom tržištu – “Afternic”, omogućila svim zainteresovanim licima da registruju premium domene po “kupi odmah” (“buy-now”) cijenama. Otvorena, odnosno direktna, registracija .ME premium domena poslednji je korak u procesu liberalizacije i predstavlja vrhunac korisničkog iskustva i lakoće dobijanja premium imena.

Za više informacija o uslugama koje nudi registar .ME domena, kao i spisku domena koji će ovom prilikom biti otvoreni za registraciju, posjetite zvaničnu veb stranicu kompanije – http://domen.me/.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *