Dodijeljeni sertifikati učesnicima IX generacije AmCham Programa stažiranja

Dodajte komentar

Predsjednik AmCham-a, gdin Nikola Tripković i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, uručili su danas sertifikate studentima i studentkinjama devete generacije AmCham programa stažiranja, na svečanoj dodjeli u hotelu „Podgorica“.

-Vjerujemo da je vrijeme provedeno u kompanijama članicama AmCham-a, zahvaljujući našem Programu stažiranja, od izuzetnog značaja za mlade ljude koji su na početku profesionalnog puta. Zahvaljujem svim našim kompanijama članicama koje su podržale ovaj važan društveno-odgovorni projekat, a to su: Porto Montenegro, NLB banka, Congress Travel, Re/Max, Crnogorski Telekom, Čikom, Fidelity Consulting, CKB banka, Uniqa osiguranje, Addiko banka, Trend fund, Amplitudo, Coca Cola HBC, Izvršna kancelarija AmCham, kao i Univerzitet Mediteran, kazao je predsjednik AmCham-a, Nikola Tripković.

Deveta generacija Programa stažiranja broji 21 učesnika. Do sada je oko 200 učesnika uspješno završilo Program, koji se organizuje u okviru Komiteta za društveno-odgovorno poslovanje AmCham-a, što je bila odlična prilika da se upoznaju sa poslovnim okruženjem i dobra polazna tačka za dalji profesionalni razvoj. S tim u vezi, značajan broj studenata je i nastavilo karijeru u mentorskim kompanijama.

Ambasadorka SAD-a, Džudi Rajzing Rajnke, istakla je u obraćanju da smatra da je Program stažiranja sjajna prilika za crnogorske kompanije i studente, te da Ambasada sa ponosom podržava AmCham i novu generaciju crnogorskih poslovnih lidera.

-Kao zajednica, treba da pomognemo njegovanju nove generacije crnogorskih poslovnih lidera kako bi oni iskoristili mogućnosti i ostvarili svoj puni potencijal. Ohrabrujem vas da ostanete u bliskom kontaktu sa AmCham-om i Ambasadom kako biste saznali više o mogućnostima, razmjenama i lokalnim događajima koji će vam pomoći u razvijanju vaše karijere, kazala je ambasadorka.

Ovogodišnji stažisti su: Dejana VučinićDanilo BanovićKristijan PopovićMarjan LjuljićLucija SpasojevićJovana BovanFilip DašićMarijana KračunovAnđela PerovićJelena RaonićArmin Erović, Vanja KrstajićMatilda AdrovićMilica JankovićPetar KrivokapićValentina OstojićVladan Vukojičić, Andrija Pavićević, Tijana Jelić i Darja Dragović.

Prijave za sledeću generaciju biće otvorene na proljeće ove godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *