Dodijeljeni sertifikati učesnicima IX generacije AmCham Programa stažiranja

Predsjednik AmCham-a, gdin Nikola Tripković i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, uručili su danas sertifikate studentima i studentkinjama devete generacije AmCham programa stažiranja, na svečanoj dodjeli u hotelu „Podgorica“.

-Vjerujemo da je vrijeme provedeno u kompanijama članicama AmCham-a, zahvaljujući našem Programu stažiranja, od izuzetnog značaja za mlade ljude koji su na početku profesionalnog puta. Zahvaljujem svim našim kompanijama članicama koje su podržale ovaj važan društveno-odgovorni projekat, a to su: Porto Montenegro, NLB banka, Congress Travel, Re/Max, Crnogorski Telekom, Čikom, Fidelity Consulting, CKB banka, Uniqa osiguranje, Addiko banka, Trend fund, Amplitudo, Coca Cola HBC, Izvršna kancelarija AmCham, kao i Univerzitet Mediteran, kazao je predsjednik AmCham-a, Nikola Tripković.

Deveta generacija Programa stažiranja broji 21 učesnika. Do sada je oko 200 učesnika uspješno završilo Program, koji se organizuje u okviru Komiteta za društveno-odgovorno poslovanje AmCham-a, što je bila odlična prilika da se upoznaju sa poslovnim okruženjem i dobra polazna tačka za dalji profesionalni razvoj. S tim u vezi, značajan broj studenata je i nastavilo karijeru u mentorskim kompanijama.

Ambasadorka SAD-a, Džudi Rajzing Rajnke, istakla je u obraćanju da smatra da je Program stažiranja sjajna prilika za crnogorske kompanije i studente, te da Ambasada sa ponosom podržava AmCham i novu generaciju crnogorskih poslovnih lidera.

-Kao zajednica, treba da pomognemo njegovanju nove generacije crnogorskih poslovnih lidera kako bi oni iskoristili mogućnosti i ostvarili svoj puni potencijal. Ohrabrujem vas da ostanete u bliskom kontaktu sa AmCham-om i Ambasadom kako biste saznali više o mogućnostima, razmjenama i lokalnim događajima koji će vam pomoći u razvijanju vaše karijere, kazala je ambasadorka.

Ovogodišnji stažisti su: Dejana VučinićDanilo BanovićKristijan PopovićMarjan LjuljićLucija SpasojevićJovana BovanFilip DašićMarijana KračunovAnđela PerovićJelena RaonićArmin Erović, Vanja KrstajićMatilda AdrovićMilica JankovićPetar KrivokapićValentina OstojićVladan Vukojičić, Andrija Pavićević, Tijana Jelić i Darja Dragović.

Prijave za sledeću generaciju biće otvorene na proljeće ove godine.

Check Also

Nećkanje oko prodaje Komercijalne banke

Ono što mnogi govore tiho, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je glasno i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *