Ryanair ponovo poslovao s dobiti

Dodajte komentar

Irski niskobudžetni avioprevoznik Ryanair izvijestio je u ponedjeljak da je u trećem fiskalnom tromjesečju ponovo poslovao s dobiti, upozorivši ipak da bi zbog prizemljenja aviona Boeing 737 MAX mogao kasniti s ostvarenjem nekih ciljeva.

U posljednja tri prošlogodišnja mjeseca Ryanair je zabilježio dobit nakon oporezivanja od 88 miliona eura. U istom razdoblju godine ranije zabilježio je gubitak od 66 miliona eura.

Prihodi su poskočili 21 posto, na 1,91 milijardu eura, zahvaljujući skoku rezervacija za božićne i novogodišnje praznike, kada se karte prodaju po višim cijenama. Tako su prihodi od rezervacija porasli 16 posto, na 1,19 milijardi eura, uz preveznih 36 miliona putnika i devet posto više cijene karata.

Kompanija je u siječnju podigla prognoze dobiti zbog neočekivano dobrih rezultata tokom Božića i Nove godine, obrazlažući taj potez višim cijenama karata uslijed smanjenih kapaciteta u Evropi.

Danas su potvrdili tu prognozu, prema kojoj bi im dobit nakon oporezivanja u fiskalnoj godini koja završava 31. marta trebalo da bude negdje u sredini raspona od 950 miliona do 1,05 milijardi eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *