Neobičan oglas za posao: Igraj fudbal i radi na Islandu za 2.000 eura

Dodajte komentar

Zaradite mjesečno 2.000 eura igrajući fudbal i radeći na Islandu – glasi oglas koji je ovih dana osvanuo u Barseloni i još nekim gradovima Španije, i u drugim zemljama Evropske unije.

Neobičan oglas je postavio fudbalski klub Stridsmen iz Rejkjavika, koji namjerava da se takmiči u Četvrtoj ligi Islanda. Od kandidata se traži da su građani Evropske unije i da budu do 30 godina starosti.

Oglas je privukao pažnju, a klub je na svom sajtu objavio da je zbog velikog interesovanja u Velikoj Britaniji, Bugarskoj, Rumuniji, Poljskoj, Hrvatskoj, Belgiji, Francuskoj, Švedskoj, Portugaliji i Španiji zakazano testiranje kandidata. Testiranja u tri grupe biće obavljena do 27. marta.

Malu zabunu izaziva podatak da se klub na svom sajtu zove FK Skandinavija, ali u klubu kažu da su morali da promijene ime zato što FS Islanda nije prihvatio ime Stridsmen koje na islandskom znači „ratnik“, što je, po federaciji, „suprotno sportskom duhu“.

Telefon za kontakt dovodi do Sent Pola Edeha, bivšeg nigerijskog fudbalera, koji je sada trener Skandinavije. On je još prošle godine, prvo preko Tvitera, počeo da traži igrače za određena mjesta u timu, a sada je prešao na oglase.

Pošto klub nije profesionalni, obećanih 2.000 eura budući fudbaleri moraće da zarade radeći kod sponzora kluba i to poslove koji ne traže dobro poznavanje jezika. Uglavnom bi radili kao čuvari, čistači, kuvari, šoferi, vrtlari, ribari… Sponzori kluba su dvije samoposluge, jedna ribarnica, jedna fabrika sladoleda…

Zainteresovani kandidati sami treba da snose troškove puta i boravka u Rejkjaviku. Test traje pet dana. Klub navodi da je za one koji prođu to prilika da ih zapaze vodeći islandski klubovi koji mogu da ponude mnogo bolje uslove.

Izvor: Novosti

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *