Amerikanci će moći da podižu gotovinu sa bankomata koristeći samo telefone

Dodajte komentar

Amerikanci će uskoro moći podizati gotovinu sa bankomata širom zemlje koristeći samo svoje telefone.

Mastercard i tehnološki partner, Pin4, u poslednjih nekoliko mjeseci uveli su uslugu pod nazivom Mastercard Cash Pick-up, koja svima koji imaju mobilni telefon omogućava brz pristup gotovini.

Potrošači mogu povući novac koji su poslali prijatelji i porodica, dobiti novac u vanrednim situacijama (na primjer, izgubljenom bankovnom karticom), i iskoristiti rabate ili druge novčane nagrade koje su korporacije u prošlosti slale poštom.

Korisnici dobijaju tekstualnu poruku sa iznosom narudžbe, tajnim kodom i vezom sa najbližim bankomatom sa kojeg mogu podići novac – do 500 USD po narudžbi i 3000 USD dnevno.

Druge banke mogu dozvoliti svojim klijentima da podignu gotovinu telefonom, ali tehnologija Mastercard-a može izdati gotovinu i ne-klijentima.

Iako je tehnologija nova, Mastercard neprestano povećava svoju mrežu bankomata u SAD-u što može olakšati gotovinske transakcije telefonom.

Novi ugovor sa kompanijom FCTI, koja upravlja mrežom bankomata, doveo bi do ukupnog otiska Mastercarda do oko 80.000 automatizovanih prodavača u celoj zemlji u roku od nekoliko nedjelja.

Zvaničnici Mastercard-a smatraju da je njihova usluga lakši i isplativiji način da neki kupci dobiju brzu gotovinu, za razliku od drugih načina za prenos novca poput Vestern Union-a.

Neki stručnjaci vjeruju da bi nova tehnologija mogla da predstavlja bezbjednosne rizike od prevare.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *