OneCoin koristio lažne recenzije da bi privukao investitore

Dodajte komentar

Istraživanje koje je sprovela Digitalna forenzička istraživačka laboratorija (DFRLab) istraživačkog centra Atlantskog saveta sugeriše da je ponzi šema kriptovalute OneCoin koristila lažne kritike na TrustPilot i Quora da bi namamila investitore.

Prema izvještaju objavljenom 29. januara, kompanija OneCoin dobila je abnormalan broj recenzija sa pet zvjezdica na TrustPilot nakon što su mediji počeli negativno da pokrivaju OneCoin u oktobru 2019. godine.

Prema izvještaju, od 579 TrustPilot pregleda OneCoin-a, 90% je bilo pozitivno, a oko 400 ocjena sa pet zvjezdica objavljeno je u jednom mjesecu. DFRLab navodi da je i OneCoin dobio neke ocjene sa jednom zvjezdicom, ali njih ima daleko manje od pozitivnih kritika.

OneCoin je jedna od najpoznatijih prevara u prostoru kriptovaluta. Zvanična veb stranica OneCoin prestala je sa radom tek početkom decembra 2019. Tokom istog mjeseca, sud u Južnom okrugu Njujorka odobrio je nastavak tužbe protiv Davida Pikea, generalnog direktora fonda privatnog kapitala, zbog njegove navodne veze sa prevarom.

Izvor: Cointelegraph

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *