Možuri ipak status povlaščenog proizvođača

Dodajte komentar

U tekstu pod nazivom “Vjetropark Možura bez povlašćenog statusa”, koji je objavljen juče na našem portalu, došlo je do greške u naslovu.

Naime, Odbor Regulatorne agencija za energetiku (RAE) je na istoj sjednici, 26. decembra prošle godine, odlučivao po osnovu tri zahtjeva kompanije Možura Wind Park iz Podgorice.

Reagovanje RAE prenosimo u cjelosti.

“Na 27. sjednici Odbora Regulatorne agencije za energetiku, održanoj 26. decembra 2019. godine, i objavljenoj na sajtu Agencije, odlučivano je po tri zahtjeva DOO Možura Wind Park, Podgorica, i to po: zahtjevu za obustavljanje postupka po zahtjevu za sticanje statusa povlašćenog proizvođača električne energije, zahtjevu za izdavanje licence za proizvodnju električne energije i zahtjevu za sticanje statusa povlašćenog proizvođača električne energije. Stoga, očigledno je da ste u objavljenom tekstu prenijeli samo informacije vezane za prvi zahtjev po kojem je postupak obustavljen. Odbor Agencije je na istoj sjednici donio i odluku o izdavanju licence za proizvodnju električne energije, a nakon toga i utvrdio status povlašćenog proizvođača električne energije za proizvodni objekat vjetroelektrana Možura, na period od 12 godina”, ukazali su u RAE.

Izvor: Dnevne novine

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *