Rastoder zainteresovan za udio u Montenegro erlajnsu

Ljubljanski list Fajnens piše da je Izet Rastoder, koji je kupio slovenačku kompaniju Adrija Ervejz, zainteresovan i za sticanje udjela u Montenegro Erlajnsu.

Rastoder, rođeni Beranac poznat i kao “kralj banana” zbog svog ogromnog poslovanja s tim voćem, preuzeo je ostatke bivše slovenačke nacionalne avio-kompanije putem svoje novoosnovane firme Er Adrijatik, a slovenačka vlada će razmotriti zajedničko ulaganje sredstava u ovu novu vazduhoplovnu kompaniju, navodi se u tekstu.

Rastoder je o tome već razgovarao s Nenom Dokuzov iz slovenačkog Ministarstva ekonomskog razvoja i tehnologije, dok ministar Zdravko Počivalšek razmatra potencijalno učestvovanje države u poslu sa Rastoderom, ali pod uslovom da ime “Slovenija” bude dio imena avio-kompanije.

Rastoder je dužan da tokom sljedećeg mjeseca plati 45.000 eura za imovinu Adrije, koja se sastoji uglavnom od dozvola za let, uključujući i njen vrijedan sertifikat avionskog operatora (AOC), kako bi stekla prava koja dolaze s licencama, prenosi Pobjeda.

Dodaje se da će Rastoder moći da iskoristi sve prednosti Adrijinog članstva u raznim organizacijama i da zakupi preostalu infrastrukturu, kao što su ime, zgrada i oprema bivše slovenačke vazduhoplovne kompanije.

Check Also

Austrijska Kornojburg banka kupuje bonove preduzeća i dijeli ih građanima

Austrijska banka Šparkase Kornojburg odlučila je da pokaže solidarnost sa građanima jedinstvenom akcijom. Naime, ona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *