Rakčević: Sačekaćemo zvanicno obrazloženje prekida procesa prodaje, pa ćemo donijeti odluku

“Dogovor je sa Česima koji su vodeći član konzorcijuma da sačekamo zvanično obavještenje i obrazloženje prekida procesa prodaje pa ćemo donijeti odluku šta dalje”, naveo je za naš portal biznismen Žarko Rakčević.

Savjet za privatizaciju nije prihvatio izvještaj Tenderske komisije za privatizaciju o rezultatima pregovora za zaključenje ugovora za prodaju 56,5% akcijskog kapitala Instituta “Dr Simo Milošević”.

“Savjet je zadužio Tendersku komisiju da donese odluku o proglašenju tendera neuspjelim, što je bio plod duge i konstruktivne diskusije na sjednici”, saopšteno je iz Vlade.

Pregovori o prodaji Instituta Igalo vođeni su sa konzorcijumom Phillibert i Ville Oliva u vlasništvu biznismena Žarka Rakčevića, piše Portal Analitika.

Kako je saopšteno iz Vlade konstatovano je da jedna dospjela ponuda za kupovinu akcija, nije obezbijedila konkurenciju, te da je došlo do značajnih promjena kako na globalnom tržištu tako i u ekonomskom, finansijskom i pravnom sistemu Crne Gore koje otvaraju nove mogućnosti za valorizaciju nespornog resursa Instituta “Dr Simo Milošević”.

“U narednom periodu nadležni resori će razmotriti mogućnosti i budući proces valorizacije Instituta s obzirom na izuzetan razvojni potencijal koji zdravstveni turizam ima u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Vlade.

Check Also

SDP predlaže usvajanje posebnog zakona za moratorijum na kredite

Socijaldemokratska partija predložiće usvajanje posebnog zakona lex specijalisa kojim bi bilo onemogućeno bankama da građanima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *